Excelentná maková bábovka! Recept aj pre úplné začiatočníčky
Mak patrí medzi najzdravšie potraviny sveta, preto by nemal chýbať v žiadnej domácnosti. Táto maková bábovka sa skvelo hodí či už na raňajky, deťom do školy na desiatu, len tak ku káve či čaju, alebo ako pohostenie pre návštevu. Príprava je veľmi jednoduchá a určite ju zvládne aj začiatočníčka v kuchyni. Poďme sa pustiť do jej prípravy!
Počet porcií: 12
Doba prípravy: 50 min
Čo budeme potrebovať na 12 kusov?
- 1 a ½ šálky kvalitného mlieka
- ¾ šálky makového oleja (ak nemáme použijeme kokosový)
- 1 šálku trstinového cukru
- ¾ šálky celého nemletého maku
- 2 a ½ šálky celozrnnej múky
- 2 vajíčka (domáce alebo v bio kvalite)
- 1 kypriaci prášok bez fosfátov
Ako budeme postupovať?
1. Rúru si predhrejeme na 160 °C.
2. V miske si zmiešame všetky suroviny.
3. Formu na bábovku si potrieme troškou oleja, aby sa nám cesto neprilepilo.
4. Vlejeme cesto do formy a pečieme 50 minút.
Tip: Do cesta môžeme pridať pár kvapiek citrónovej šťavy alebo trochu kôry z bio citrona, tým sa nám bábovka krásne rozvonia. Prajeme ti chrumkavé mlsanie!
Množstvo ďalších raňajkových inšpirácií nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1.
Nechaj sa inšpirovať našími ďalšími sladkými makovými receptami:
Makovo-ovocné muffiny len zo 6 ingrediencií
Makovo-tvarohové guľky plnené jahodami
Fantastické voňavé domáce makovky
- Chrumkavé jogurtové placky s guacamole: tip na zdravé slané raňajky - 22. februára 2021
- Fantastické kuracie soté s brokolicou a šampiňónmi: iba 25 minút a máš HOTOVO! - 17. februára 2021
- Lahodné jogurtové lievance s proteínom, ktoré budeš chcieť pripravovať opakovane! - 8. februára 2021
Článok bol pridaný dňa 24/03/2017 a zaradený do kategórie: Bábovky a iné sladké pečivoFitness dezertyRaňajkyRecepty | Autor: Viktória Janov