Excelentná maková bábovka! Recept aj pre úplné začiatočníčky

Mak patrí medzi najzdravšie potraviny sveta, preto by nemal chýbať v žiadnej domácnosti. Táto maková bábovka sa skvelo hodí či už na raňajky, deťom do školy na desiatu, len tak ku káve či čaju, alebo ako pohostenie pre návštevu. Príprava je veľmi jednoduchá a určite ju zvládne aj začiatočníčka v kuchyni. Poďme sa pustiť do jej prípravy!

Počet porcií: 12

Doba prípravy: 50 min

Čo budeme potrebovať na 12 kusov?

  • 1 a ½ šálky kvalitného mlieka
  • ¾ šálky makového oleja (ak nemáme použijeme kokosový)
  • 1 šálku trstinového cukru
  • ¾ šálky celého nemletého maku
  • 2 a ½ šálky celozrnnej múky
  • 2 vajíčka (domáce alebo v bio kvalite)
  • 1 kypriaci prášok bez fosfátov

Ako budeme postupovať?

1. Rúru si predhrejeme na 160 °C.

2. V miske si zmiešame všetky suroviny.

3. Formu na bábovku si potrieme troškou oleja, aby sa nám cesto neprilepilo.

4. Vlejeme cesto do formy a pečieme 50 minút.

makova babovka

 

makovy kolac

 

recepty z maku

 

babovka

Tip: Do cesta môžeme pridať pár kvapiek citrónovej šťavy alebo trochu kôry z bio citrona, tým sa nám bábovka krásne rozvonia. Prajeme ti chrumkavé mlsanie!

 

Množstvo ďalších raňajkových inšpirácií nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1.

z fitka do kuchyne 1

Nechaj sa inšpirovať našími ďalšími sladkými makovými receptami:

Makovo-ovocné muffiny len zo 6 ingrediencií

Makovo-tvarohové guľky plnené jahodami

Fantastické voňavé domáce makovky

Viktória Janov

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj food blog victoriakitchenstories.com
Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 24/03/2017 a zaradený do kategórie: Bábovky a iné sladké pečivoFitness dezertyRaňajkyRecepty   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre