Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Domáca zmrzlina bez výčitiek. Stačia ti len 2 ingrediencie!

domáca zmrzlina
Leto a zmrzlina sú ako 2 nerozlučiteľné dvojičky, ktoré jednoducho patria k sebe. Veru, čo lepšie osvieži v takýchto horúčavách? No kupovaná zmrzlina v stánkoch je plná cukru a umelých látok... Prečo si teda škodiť, keď si môžeš doma pripraviť svoju vlastnú? Zdravú zmrzlinu bez zrniečka cukru a len z dvoch ingrediencií. K tomu je ešte aj vegánska! Príchuť záleží len na tebe – ja som zvolila jednu ovocnú, a to marhuľovú a druhú čokoládovú s mandľami. Tak teda smelo do toho :-).
Čo budeme potrebovať?
1. Marhuľová zmrzlina

  • 1 banán

  • 5 malých marhúľ


2. Čokoládovo–mandľová zmrzlina

  • 1 banán

  • 2 lyžice kakaa

  • hrsť mandlí


Ako budeme postupovať?
1. V prvom rade si nakrájame oba banány na kolieska a osobitne odložíme do mrazničky. To isté spravíme aj s marhuľami. Ak máš menej výkonný mixér, nasekaj ovocie na úplne malé kúsky, aby sa ľahšie rozmixovalo.
2. V mrazničke necháme približne 10 hodín, a ak sa chceme zbaviť kryštálikov, ktoré sa v mrazničke tvoria, pravidelne premiešavame.
3. Ak si sa rozhodla vyskúšať marhuľovú, vyber z mrazničky banán a marhule a spolu ich vysyp do mixéra. Mixujeme, kým nevznikne úplne hladký krém. Podávame okamžite.
4. Ak si si vybrala čokoládovú, rozmixuj banán na hladkú zmes a potom pridaj 2 lyžice kakaa a nasekané mandle. Zmixujeme a podávame s posypanými mandľami.
fitshaker-blog-veganska-zmrzlina1
 
fitshaker-blog-veganska-zmrzlina2
 
zmzrka1
 
fitshaker-blog-veganska-zmrzlina4
 
zmrzka2
 
Dobrú chuť želám :-).
 
Ďalšie tipy na ľadové pokušenie:
Banánovo-kokosová zmrzka bez laktózy
Poctivá jahodová zmrzlinka
Nanuky na 2 spôsoby
Nela Juričová
Redaktor vo Fitshaker

Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.