Chrumkavé raňajky: Domáce zapekané müsli bez výčitiek

Tiež si fičíš jogurtoch či mliekach so zapekaným müsli? Asi ti nemusím vravieť, že tie z obchodu za veľa nestoja… Práve naopak! Obsahujú aj to, čo by nemali – kopec cukru a najrôznejšie konzervanty. Schválne, prečítaj si balenie tvojho obľúbeného kúsku a už po ňom nikdy viac nesiahneš. Doma vyrobená granola je však iná liga. Ak si do nej namixuješ samé zdravé vecičky, stane sa spoločne s jogurtom, ideálnym štartom do nového dňa. Priprav si túto, ktorá pripomína Vianoce maj štíhle dni :-).

Čo budeme potrebovať?

  • 2 zrelé banány
  • 2 šálky vločiek (ovsených alebo iných obľúbených – napríklad aj bezlepkových)
  • 3 PL javorového sirupu alebo iného obľúbeného sladidla
  • štipku soli
  • 1/3 šálky rozpusteného kokosového oleja
  • 2 ks badiánu
  • 1 vanilkový struk
  • 1 ČL ceylónskej škorice
  • dve hrste zmesi orechov (vlašské, mandle, lieskovce), prípadne semienok, či sušeného ovocia

Ako budeme postupovať?

1. Plech vystelieme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 100 stupňov. Banány ošúpeme, vložíme do misy a vidličkou popučíme.

2. Primiešame 2 šálky vločiek, javorový sirup, štipku soli, celý badián (aby sme ho mohli po upečení celý vybrať), kokosový olej, škoricu, orechy a dužinu z pravej vanilky. Všetko dobre premiešame a preložíme na plech.

3. Vložíme do rúry a postupne po 15-20 minútach rúru otvoríme a celú zmes premiešame. Pečieme, kým nemáme vločky úplne suché.

4. Vychladnutú granolu uskladníme v dóze. Vydrží nám takto asi 2 týždne.

fitshaker_blog_vianocne_musli1

fitshaker_blog_vianocne_musli3

A môžeme podávať! Napríklad s poctivým bielym jogurtom, či obľúbeným rastlinným mliekom. Mňam :-)!

 

Ďalšie tipy na sladučké raňajky:

Voňavé, sladučké lievance 2 x ináč

Fitness torta z ovsených palaciniek

Chia puding z 3 ingrediencií

Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 30/12/2015 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéRaňajkyRecepty   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre