Mäkučké ovocno-ovsené sušienky bez cukru

Sušienky plné ovocia a vločiek! Pri pečení netreba použiť žiadny cukor ani olej, a i tak sú príjemne sladké a mäkučké. Môžeš si ich vychutnať na raňajky alebo ako ľahkú desiatu uprostred dňa. Máš doma zopár prezretých banánov, ktoré by sa mali zjesť? Základ máš pripravený. Stačí už iba pridať ostatné ingrediencie a upiecť. Ak sa ti už teraz zbiehajú slinky, pozri si zoznam surovín, jednoduchý postup a smelo do toho :-).

Čo budeme potrebovať na cca 16 ks?

  • 3 zrelé banány
  • 200 g hrubých ovsených vločiek
  • 2 lyžice jablkového pyré (približne 80 g) alebo 1 podusené jabĺčko
  • 40 g jemnej ovsenej celozrnnej múky
  • 100 g sušených brusníc alebo iného sušeného ovocia
  • 1 lyžicu medu
  • 1/2 lyžičky škorice
  • soľ

Ako budeme postupovať?

1. Na začiatok si rozohrejeme rúru na 180 stupňov. V miske si vidličkou roztlačíme banány na kašu. Pridáme med a jablkové pyré, ktoré buď kúpime v obchode alebo si ho jednoducho pripravíme rozmixovaním uduseného jablka (stačí odstrániť jadierkovník, jablko nakrájať na menšie kúsky a dať na 5 minút dusiť s troškou vody).

2. Do tejto zmesi vsypeme ovsené vločky a premiešame ich, kým nie sú celé obalené. Nakoniec prisypeme preosiatu ovsenú múku, škoricu, štipku soli, brusnice a naposledy premiešame.

3. Pripravíme si plech, na ktorý položíme papier na pečenie. Lyžicou vyberáme zo zmesi kôpky, ktoré si rukami vytvarujeme do guľatého tvaru. Ukladáme ich na plech, kde ich ešte pekne vytvarujeme do sušienok. Dáme piecť na strednú priečku a pečieme 20 minút. Sušienky po upečení vyberieme, necháme vychladnúť a vychutnávame s čajom alebo len-tak :-).

fitshaker-blog-ovocno-ovsene-susienky1

fitshaker-blog-ovocno-ovsene-susienky2

fitshaker-blog-ovocno-ovsene-susienky3

fitshaker-blog-ovocno-ovsene-susienky4

fitshaker-blog-ovocno-ovsene-susienky5

fitshaker-blog-ovocno-ovsene-susienky6

Sladkú chuť prajem :-).

 

Ďalšie tipy na zdravé pohostenie za pár minút na stole:

Olivovo-parmezánové krekry

Bleskové cookies z banánov

Úžasné bezlepkové trojuholníčky

Katarína Mittáková
Najnovšie články od Katarína Mittáková (zobraziť všetky)

Článok bol pridaný dňa 20/02/2016 a zaradený do kategórie: ReceptyZdravé chrumkanie   |   Autor: Katarína Mittáková

Komentáre