Hlavná ingrediencia týchto keksíkov je biela pohánka. Tým pádom sú krekry úplne bezlepkové. Pohánka pozitívne vplýva na naše cievy a obsahuje množstvo vitamínov, ako napríklad vitamín C, ktorý podporuje našu obranyschopnosť. Skúsiš nimi prekvapiť aj ty?
Čo budeme potrebovať?
- 200 g pomletej bielej pohánky (alebo pohánkovej múky)
- 1 dcl mlieka
- 150 g masla
- 1 ČL soli
- ½ ČL kypriaceho prášku bez fosfátov
- 100 g olív
- 50 g nastrúhaného parmezánu
Ako budeme postupovať?
2. Rozmixované olivy zmiešame s 50 g masla, štipkou soli a postrúhaným parmezánom, z čoho nám vznikne olivová pasta.
3. Rozvaľkáme bochníky na cca 2 mm hrubé plátky a každý natrieme pastou. Stočíme a necháme hodinku v chladničke.
4. Nakrájame na kolieska hrubé cca 4 mm a dáme piecť pri 190 stupňoch na cca 15 minút.
Hotovo a zdravé chrumkanie je na stole. Uži si ho :-).
Ozaj, si už pripravená na nový rok? 9. januára štartuje Novoročná výzva, ktorú si nechceš nechať ujsť, ver nám. ;-)
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.