Čo budeme potrebovať na cca 2 klobásky?
- 130 g sušených bio paradajok
- 250 g slnečnicových semiačok
- 50 g ľanových semiačok
- 1 polievkovú lyžicu červenej papriky
- 2 polievkové lyžice lahôdkového droždia (nemusí byť)
- minimálne 3 strúčiky cesnaku
Ako budeme postupovať?
1. Sušené paradajky si namočíme na pár hodín do vody, pokým nám zmäknú a rozmixujeme na kašu. Slnečnicové semiačka rozomelieme na prach v mlynčeku na kávu. Môžeme prihodiť zopár aj v celku pre efekt zrniek ako v originál klobáse :-).
2. Ľanové semiačka rozomelieme na prach. Pridáme červenú papriku, lahôdkové droždie a roztlačený cesnak. Miešame, pokým nám nevznikne pevné, nelepivé cesto. Rozdelíme ho na 2 alebo 3 kusy podľa toho, akú hrubú klobásku chceme vykúzliť. Natlačíme na spodok mikroténového vrecka.
3. Potom vaľkáme, pokým nám vznikne tvar klobásky, zrolujeme a v sáčku vložíme do mrazničky, aby nám cesto stuhlo a mohli sme ho ľahučko pokrájať na kolieska.
Pozor! Nevyberaj klobásy už zmrznuté, lebo sa nám nebudú dať krájať. Treba len počkať, kým stuhnú a hneď z mrazničky vybrať.
TIP: Vyskúšaj podávať s horčicou. Chutia skvele. Dokonca aj chlapom :-).
Ďalšie tipy, čo na silvestrovský stôl:
Silvestrovké fit jednohubky
Tipy na netradičné nátierky za pár minút
8 x zdravé pohostenie namiesto čipsov a tyčiniek
Som novým prírastkom vo Fitshaker rodine na pozícii Video Content manažérka. Doteraz som pracovala ako ženská pohybová terapeutka vo fyzio centre, čo asi celkom napovedá o tom, že milujem ženský svet a tematiku ženského zdravia. Pred rokom a pol som dokončila doktorandské štúdium v odbore športových vied. V športe sa pohybujem od svojho detstva a milujem pohyb a cvičenie. Som inštruktorkou mnohých typov cvičení, aktuálne si však moje srdce získali joga a posilňovacie cvičenia zamerané na náš stred tela a vnútornú silu. Okrem iného som aj maminou 5-ročného dievčatka a rolu matky milujem.