Pri výbere quinoi v obchode som sa rozhodla pre trojfarebnú, keďže takúto som ešte neskúšala.Výsledok bol skvelý! S touto kombináciou chutí som si trošku pripomenula vôňu Vianoc. Tieto raňajky sú sladké, sýte a zdravé. Po ochutnaní ani neuveríte, že niečo také chutné a vynikajúce, môže byť zároveň také zdravé a výživné.
Čo potrebujeme na prípravu:
- 1 hrnček quinoi,
- 2 jablká,
- 2- 3 lyžice medu,
- 1 lyžicu škorice,
- 1 lyžicu kokosového oleja,
- 1/4 hrnčeka mlieka podľa chuti (kokosového, mandľového...).
Ako na to?
1. Na 5 minút namočíme quinou do studenej vody. Zatiaľ na panvici necháme roztopiť 1/2 lyžice kokosového oleja. Nasekáme na kocky 2 jablká a dáme na panvicu k roztopenému kokosovému oleju.
2. Necháme ich tak 5 až 10 minút, občas premiešajte a medzitým presitkujeme quinou, dáme ju na ďalšiu panvicu spolu s 1 a 1/2 hrnčekom vody a necháme na miernom ohni doviesť do varu. Potom ju prikryjeme a necháme variť 10 minút.
3. Keď je quinoa uvarená (z guličiek by mali trčať také krátke "chvostíky a voda by sa mala vypariť), vypneme a pridáme zvyšnú polovicu lyžice kokosového oleja.
4. Premiešame, vlejeme 1/4 hrnčeka mlieka, prisypeme škoricu a med, poriadne znova premiešame. Na záver pridáme jabĺčka a je to.
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.