Čo budeme potrebovať?
- 1 patizón strednej veľkosti
- 10 g masla
- 2 strúčiky cesnaku
Plnku si pripravíme z:
- 150 g uvarenej natur ryže (alebo 60 g surovej)
- 1 kápie
- 50 g póru
- 50 g cukety
- 1 PL olivového oleja
- himalájskej soli
- kurkumy
- 20 g syru eidamu (do 30% tuku v sušine)
Ako budeme postupovať?
1. Z patizónu si opatrne odrežeme vrch. Lyžicou vyberieme semienka a dužinu. Semienka vyhodíme a dužinu z patizónu použijeme do náplne.
2. V miske si rozpustíme maslo, pridáme cesnak a soľ a vytrieme ním vnútro patizónu. Keď je patizón takto prichystaný, vložíme ho do rúry a predpekáme cca 30 minút pri teplote 200 stupňov.
3. Kým je patizón v rúre, na panvici si rozohrejeme olivový olej a pridáme na kolieska nakrájaný pór. Keď je pór orestovaný, pridáme nadrobno nakrájanú dužinu z patizónu, kápiu a chvíľku dusíme.
4. Nakoniec pridáme na kocky nakrájanú cuketu, dochutíme zeleninu soľou a kurkumou a pridáme uvarenú ryžu. Všetko spolu dobre premiešame.
5. Patizón vyberieme z rúry, naplníme ho ryžovo-zeleninovou zmesou, vrch posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť ešte na 30 minút.
Tip: Kurkumu pridávaj až na koniec varenia, aby nezhorkla.
Ďalšie tipy na originálnu a výživnú večeru:
Zapekaná cuketa s olivami a parmezánom
Lahodné kuracie nuggetky so zeleninou
Chrumkavé cuketové placky
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.