Čo budeme potrebovať?
- ½ tekvice hokaido (cca 700 - 1000 g)
- 1 až 1,5 l vody
- petržlenovú vňať
- 2 lístky šalvie
- pažítku
- ligurček
- čerstvý zázvor
- stredne veľkú cibuľu
- kokosový olej
Ako budeme postupovať?
1. Tekvicu si nakrájame na kocky, šúpať ju nemusíme. V hrnci si na rozpálenom kokosovom oleji osmahneme nakrájanú cibuľku, pridáme tekvicu a zalejeme vodou.
2. Bylinky si nasekáme a pridáme do polievky. Zo zázvoru si odrežeme dva plátky, nasekáme ich a pridáme do polievky.
3. Všetko varíme asi 10-20 minút, pokým tekvica nezmäkne. Keď je tekvica už mäkká rozmixujeme ju ponorným mixérom.
TIP: Polievku môžeme podávať s nasekanou pažítkou a s lyžicou kyslej smotany.
Ďalšie polievočky, ktoré by si mala vyskúšať:
Liečivá polievka zo stonkového zeleru
Najlepšia letná polievka - Gazpacho
Brokolicovo-špenátová polievočka
Od svojho detstva obľubujem varenie, pečenie a rôzne domáce práce. V mojich 15-tich rokoch som vážila dosť veľa. A vzhľadom na môj veka bola moja kondícia na veľmi nízkom bode, nehovoriac o tom, že moje zdravie na tom tiež nebolo najlepšie. V tom čase som si povedala dosť a zmenila som svoj život od základov. Všetko sa to začalo samotným prístupom k mnohým okolnostiam. Snažila som sa nebyť lenivá a mať viac pohybu. Postupne som si upravovala aj jedálniček, ktorý do dnes obsahuje viac ovocia, zeleniny, vlákniny, zdravých tukov a podobne. Takýto systém sa mi úspešne darí udržiavať už pár rokov, vlastne, nie je to o udržiavaní, je to už celé o zvyku. Počas tohto obdobia sa mi podarilo schudnúť cca 20 kilogramov. Teraz sa cítim zdravšie, veselšie a všeobecne lepšie. Robím to čo ma tak baví a to je fotografovanie a príprava rôznych jedál.