Čo budeme potrebovať na formu s priemerom 20 cm?
Na korpus:
- 1 hrnček sušených datlí
- 1 - 1,5 hrnčeka strúhaného kokosu (príp. pol šálky mandlí alebo vlašských orechov)
- 2 PL kakaa
Na plnku:
- 2 zrelé mangá
- pol šálky kokosového oleja (alebo cca 5 polievkových lyžíc)
- 1 - 2 hurmikaki (voliteľné)
Ako budeme postupovať?
1. Datle necháme pár hodín namočené vo vode. Následne vodu zlejeme a rozmixujeme na pastu. Pridáme do nej kakao, sušený strúhaný kokos a prípadne aj oriešky. Ak si s podobným cestom pracovala, vieš, že môžeš pridávať toľko suchých surovín, koľko datle znesú, aby vznikla hmota, ktorá bude držať pokope.
2. Hmotu vysypeme do formy a dobre ju utlačíme. Odložíme do chladničky.
3. Následne si ošúpeme mango, pokrájame a hodíme do mixéra. Pridáme k nemu kokosový olej a prípadne aj hurmikaki (dodá ešte viac exotickú chuť). Vymixujeme a vylejeme na korpus.
4. Necháme v chladničke cez noc, aby nám plnka dobre stuhla. Ozdobíme ovocím a môžeme podávať.
PS: Mangovú tortu som prvýkrát pripravovala na RAW kurze u Zuzky Frešo z Befresh (na jej blogu nájdeš veeľa RAW dezertov). Trošku som recept upravila a teraz si ho môžeš vychutnať i ty ;-).
Ďalšie tipy na RAW sladkosti:
Famózne Raffaello guľky
Višňová RAW torta od Maťky
Dvojfarebný RAW cheesecake
Milujem poctivé veci, nechávam sa inšpirovať šikovnými ľuďmi a bavím sa knižkami, varením a ďalšími maličkosťami, ktoré prináša každý deň. Robím veci, ktoré mi prinášajú radosť a tie zvyšné obmedzujem na minimum. :-) Som veľký fanúšik dobrého jedla, kvalitných potravín, pozitívneho myslenia a všetkého zdravého. A myšlienky z týchto oblastí budem s vami rada zdieľať.