Čo budeme potrebovať?
Korpus:
- 100 g ovsených vločiek
- 50 g orechov
- 1 vajíčko
- voda (podľa potreby)
- 1 lyžica medu
Krém:
- 500 gramov hladkého tvarohu
- ½ bieleho jogurtu
- 1 vajíčko
- 2 lyžice medu
- cca 15 jahôd
Ako budeme postupovať?
1. Rozmixujeme orechy a zmiešame ich spolu s ovsenými vločkami. V miske rozšľaháme vidličkou vajíčko, ktoré do nich pridáme a poriadne premiešame, spolu s lyžicou medu. Ak treba, aby cesto poriadne držalo, pridáme trošku vody. Postláčame do hrudky. Rúru dáme rozohriať na 170 stupňov.
2. Cesto dáme na dno korpusu a poriadne poutláčame tak, aby bolo pri krajoch trochu hrubšie.
3. Tvaroh zmiešame s jogurtom, rozšľahaným vajíčkom a medom (ten môžeš pridať podľa chuti).
4. Nanesieme polovicu krému na korpus a poukladáme naň cca polovicu nakrájaných jahôd. Na ne nanesieme zbytok krému. Necháme piecť 20 minút.
5. Po vybratí necháme cheesecake vychladnúť. Následne ozdobíme zvyškom jahôd. :)
Ďalšie zdravé tortičky:
Nepečená čoko-ovocná tortička bez sladidla
Višňová RAW torta
Čokoláčik bez múky
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.