Čo budeme potrebovať?
Na cesto:
- 300 g pomletých ovsených vločiek
- 160 g kokosového oleja
- 100 g medu (ak máš rada menej sladké, použi menej)
- 4 žĺtka
Na krém:
- 4 jablká alebo domáci džem
- 4 bielka
- 100 g medu
- 150 g pomletých orechov
Ako budeme postupovať?
1. Pomleté ovsené vločky zmiešame s kokosovým olejom, medom a žĺtkami.
2. Vypracované cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pomocou valčeka ho rozprestrieme na celú plochu.
3. Na cesto nastrúhame jablká (alebo prípadne potrieme džemom) a posypeme škoricou.
4. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a počas šľahania pridáme aj med. Šľaháme, kým nie je sneh poriadne hustý.
5. Zľahka so snehom premiešame pomleté orechy a vyklopíme na koláč. Porozotierame a dáme piecť na polhodinu pri 180 stupňoch.
Ďalšie tipy na neodolateľné sladkosti:
Šťavnatý jesenný koláčik z mrkvy a ananásu
Medovo-orieškový koláč za pár minút
Pšenové rezy s tvarohom a ovocím
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.