Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 1 menšiu tekvicu Hokaido
- 100 ml olivového oleja (ak budeš mať väčšiu tekvicu, olej môžeš pridať podľa potreby)
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 chilli papričku
- rozmarín
- himalájsku soľ
- 1 PL kukuričnej múky (nemusí byť, prípadne môžeš použiť ovsené vločky)
- 3 PL tekvicových jadierok
- vodu
- 4 malé zapekacie misky (alebo 1 veľkú)
Ako budeme postupovať?
1. Do hrnca si nalej vodu a nechaj ju zovrieť. Tekvicu rozkroj na polovicu, odstráň semienka a vlož do vriacej vody aj so šupou na cca 5 minút. Tekvica sa ti bude lepšie krájať. Po piatich minútach ju vyber z vody a nechaj vychladnúť.
2. Do misy si nalej olivový olej, pridaj prelisovaný cesnak, nakrájanú chilli papričku, soľ a všetko spolu dobre premiešaj. Vychladnutú tekvicu nakrájaj na kocky, pridaj k olivovému oleju, spolu s tekvicovými semienkami opäť zamiešaj a nechaj 5 minút odstáť .
3. Nakoniec pridaj 1 PL kukuričnej múky, premiešaj a polievkovou lyžicou a naplň do malých zapekacích misiek. Takto pripravenú tekvicu vložíme do rúry a grilujeme 15-20 minút pri 200 stupňoch.
Výživové hodnoty 1 porcie:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
876,87 KJ | 16,01 g | 12,96 g | 3,5 g |
Ďalšie články, v ktorých hrá tekvica hlavnú úlohu:
Tekvica alebo čo si o tejto zelenine nevedela?
Nízkokalorická polievka plná vitamínov
Tekvicové jedlá na chladné jesenné dni
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.