Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

FIT večera: Zapekaná tekvica rozplývajúca sa na jazyku

tekvica
Ani sme sa nenazdali a máme tu jeseň. Teším sa na príjemné jesenné dni a na kopec úžasného ovocia a zeleniny, ktoré práve teraz dozrieva. Nie je to až tak dávno, keď som si myslela, že tekvica je len na ozdobu veránd a balkónov. Dnes som rada, že som prišla tejto skvelej zelenine na chuť. Tekvicu môžeš upraviť naozaj na milión spôsobov. Či už je pečená, alebo z nej urobíš koláč, vždy si na nej výborne pochutíš. O tom, aké úžasné účinky na náš organizmus má tekvica, by som písala naozaj veľmi dlho. Treba určite spomenúť, že je vhodná pri chudnutí, pôsobí preventívne proti rôznym ochoreniam, detoxikuje, podporuje obranyschopnosť organizmu a to je len zlomok toho, čo dokáže. Tak šup do kuchyne a uvar si jedlo plné vitamínov, ktoré si môžeš dať ako ľahkú večeru :-).
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 1 menšiu tekvicu Hokaido

  • 100 ml olivového oleja (ak budeš mať väčšiu tekvicu, olej môžeš pridať podľa potreby)

  • 4 strúčiky cesnaku

  • 1 chilli papričku

  • rozmarín

  • himalájsku soľ

  • 1 PL kukuričnej múky (nemusí byť, prípadne môžeš použiť ovsené vločky)

  • 3 PL tekvicových jadierok

  • vodu

  • 4 malé zapekacie misky (alebo 1 veľkú)


Ako budeme postupovať?
1. Do hrnca si nalej vodu a nechaj ju zovrieť. Tekvicu rozkroj na polovicu, odstráň semienka a vlož do vriacej vody aj so šupou na cca 5 minút. Tekvica sa ti bude  lepšie krájať. Po piatich minútach ju vyber z vody a nechaj vychladnúť.
2. Do misy si nalej olivový olej, pridaj prelisovaný cesnak, nakrájanú chilli papričku, soľ a všetko spolu dobre premiešaj. Vychladnutú tekvicu nakrájaj na kocky, pridaj k olivovému oleju, spolu s tekvicovými semienkami opäť zamiešaj a nechaj 5 minút odstáť .
3. Nakoniec pridaj 1 PL kukuričnej múky, premiešaj a polievkovou lyžicou a naplň do malých zapekacích misiek. Takto pripravenú tekvicu vložíme do rúry a grilujeme 15-20 minút pri 200 stupňoch.
fitshaker_blog_zapekana_tekvica3
 
fitshaker_blog_zapekana_tekvica4
 
fitshaker_blog_zapekana_tekvica2
Prajem ti dobrú chuť :-).
Výživové hodnoty 1 porcie:















Kalorická hodnotaTukySacharidyBielkoviny
876,87 KJ16,01 g12,96 g3,5 g
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.