Čo budeme potrebovať na dve porcie:
- 500 g zajaca - horné plece (2 ks)
- 2 PL medu
- 3 PL tamari omáčky
- 1 dcl kvalitného červeného vína
- rozmarín
Na prílohu:
- 2 cukety
- 200 g šampiňónov
- 100 g sušených paradajok
- 3 ks cesnaku
- 2 PL olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
Ako budeme postupovať?
2. Rúru rozohrejeme na 200 stupňov, zajaca vložíme do misy, podlejeme červeným vínom a ochutíme soľou. Na vrch mäsa položíme vetvičky čerstvého rozmarínu a misu prikryjeme. Takto pripravené mäso vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 60- 90 minút, kým nie je mäso mäkké.
3. Kým sa mäso bude piecť pripravíme si prílohu. Cuketu umyjeme a pozdĺžne ju viackrát nakrojíme tak, aby sme ju úplne neprekrojili a škrabkou na zemiaky z cukety robíme rezance.
4. Šampiňóny očistíme a spolu so sušenými paradajkami nakrájame na menšie kúsky.
5. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nasekaný cesnak a chvíľu restujeme. Pridáme nakrájané šampiňóny a sušené paradajky a podusíme.
6. Nakoniec pridáme cuketu, ktorú len zľahka prehrejeme. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Príloha je urobená veľmi rýchlo, preto ju pripravujte priamo pred dopečením mäsa.
Dobrú chuť:-)
Ak máš chuť na mäso, skús aj tieto recepty:
Ryžové rezance s kuracím mäsom a zeleninou na čínsky spôsob
Fitness večera pre makačov: Plnené kuracie prsia “Fantasy”
Lahodné kuracie mäsko s ryžou trošku ináč
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.