Potrebujeme:
- 375 g hladkej špaldovej múky
- 45 g jemných špaldových vločiek
- 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátov
- 250 g tvarohu (t.j. jeden téglik)
- 1 vajce (najlepšie domáce)
- 100 ml acidofilného mlieka
- 100 ml oleja (olivového alebo kokosového bez príchute v tekutom stave)
- štipku trstinového cukru
- pol lyžičky himalájskej soli
- slnečnicové semienka, ľanové, sezamové, príp. lieskovce
Ako na to?
2. V miske zmiešame múku, vločky a prášok do pečiva.
3. V druhej miske zmiešame tekuté ingrediencie- tvaroh, vajíčko, acidofilné mieko, olej, cukor a soľ.
4. Do múkovej zmesi pridáme tekutú zmes a vymiesime cesto. Na záver môžeme do cesta pridať semienka, príp. oriešky.
5. Z cesta vytvarujeme 12 bagetiek. Vrch bagetky môžeme opäť posypať semienkami.
6. Pečieme 25-30 minút.
Dobrú chuť :-)
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).