Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Chrumkavé špaldové žemličky

Vynikajúce pre všetkých, ktorí si chcú pripraviť poctivé domáce pečivo. Sú mäkučké a vydržia niekoľko dní. Ideálne s maslom a s letnou zeleninkou. Napríklad aj na cesty, dovolenky, či túry. P.S. podobajú sa na kaiserky z Tesca, ale sú oveľa, naozaj oveľa zdravšie :-).

Potrebujeme:


  • 375 g hladkej špaldovej múky

  • 45 g jemných špaldových vločiek

  • 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátov

  • 250 g tvarohu (t.j. jeden téglik)

  • 1 vajce (najlepšie domáce)

  • 100 ml acidofilného mlieka

  • 100 ml oleja (olivového alebo kokosového bez príchute v tekutom stave)

  • štipku trstinového cukru

  • pol lyžičky himalájskej soli

  • slnečnicové semienka, ľanové, sezamové, príp. lieskovce


Ako na to?

1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
2. V miske zmiešame múku, vločky a prášok do pečiva.
3. V druhej miske zmiešame tekuté ingrediencie- tvaroh, vajíčko, acidofilné mieko, olej, cukor a soľ.
4. Do múkovej zmesi pridáme tekutú zmes a vymiesime cesto.  Na záver môžeme do cesta pridať semienka, príp. oriešky.
5. Z cesta vytvarujeme 12 bagetiek. Vrch bagetky môžeme opäť posypať semienkami.
6. Pečieme 25-30 minút.
Dobrú chuť :-)
spaldove zemlicky
 
spaldove zemlicky recept
 
zemle zo spaldovej muky
K chutnému domácemu pečivku neodmysliteľne patrí aj dobrá domáca nátierka. Kedže sa na našom blogu nejaké tipy na takéto dobroty nachadzajú, radi sa o nich s tebou podelíme. Skús recepty na 25 zdravých pomazánok.
Fotka autora
Lucia Švaral
Spoluzakladateľka Fitshakera

Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.