Počet kusov: cca 9 ks (1 ks má rozmer cca 7 x 7 cm)
Doba prípravy: 10 minút + 1 hodina v chladničke
Čo budeme potrebovať na plech s rozmermi 20 x 30 cm?
- 1 šálku orechov (mandle, vlašské orechy)
- 2 lyžice bio kakaa
- 1 šálku sušeného ovocia (ja som použila slivky, no môžeme napr. aj hrozienka, datle)
- 1 šálku čerstvých mätových lístkov
- 4 lyžice kokosového oleja
- domáci med (podľa chuti)
Na polevu:
- ¼ šálky kokosového oleja
- ¼ šálky kakaa
- 1 lyžicu medu
- mätové lístky
Ako budeme postupovať?
2. Potom k nim pridáme kakao, sušené ovocie, mätové lístky a mixujeme spolu ďalších 10-15 sekúnd.
3. Nakoniec pridáme kokosový olej a med.
4. Pripravíme si plech s papierom na pečenie. Zmes je tuhá, preto si ju vytvarujeme rukami do hrúbky cca 1 cm. Kým urobíme polevu zmes odložíme do chladničky.
5. Rozpustíme kokosový olej, kakao a med a vyšľaháme dohladka. Polevu navrstvíme na orechovú zmes, posypeme najemno nakrájanými mätovými lístkami a vrátime na 1 hodinu do chladničky.
6. Dezert podávame aj uchovávame chladený.
Krátko a zaujímavo o mäte:
Ďalšie fantastické dezerty nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz