Chcem sa podeliť o recept na rýchle a zdravé raňajky, ktoré sú navyše bezlepkové a bezlaktózové. Pšeno je veľmi ľahko stráviteľnou obilninou, obsahuje priaznivý pomer bielkovín, sacharidov a tukov, preto určite nezaťaží ale poskytne tú správnu energiu na naštartovanie dňa. Ovocie - slivky a hrušky obsahujú v sebe veľa vlákniny a sú nízko kalorické. Oriešky zabezpečia prísun antioxidantov. Moja poppy (maková) záhrada je teda tou správnou kombináciou na zdravý štart do každého dňa :-)
Doba prípravy: 15-20 minút
Doba prípravy: 15-20 minút
Čo budeme potrebovať na 1 porciu?
- 200 ml sójového mlieka
- 40 g pšena ( kúpite v každom dobrom bioobchode)
- 2 lyžice mletého maku
- 1 lyžicu domáceho medu (odporúčam kvalitný lesný/lúčny - kúpite na trhu Miletička alebo v dobrom bioobchode)
- hrsť vlašských a pekanových orechov
- slivky a hrušky - na ozdobu
Ako budeme postupovať?
1. Pšeno najprv prepláchneme vriacou vodou aspoň 2-3x.
2. Potom ho varíme v mlieku, až pokým nevsiakne, cca. 7- 10 min.
3. Tesne pred odstavením vmiešame mletý mak a až nakoniec osladíme medom.
4. Na panvici potom nasucho opražíme nadrobno nakrájané orechy.
5. Hotovú pšenovú kašu ozdobíme nakrájanými slivkami, hruškou a opekanými orechami.
2. Potom ho varíme v mlieku, až pokým nevsiakne, cca. 7- 10 min.
3. Tesne pred odstavením vmiešame mletý mak a až nakoniec osladíme medom.
4. Na panvici potom nasucho opražíme nadrobno nakrájané orechy.
5. Hotovú pšenovú kašu ozdobíme nakrájanými slivkami, hruškou a opekanými orechami.
Ak ťa recept zaujal, ale nie si milovníčka pšena, môžeš si kašu pripraviť z vločiek, quinoy alebo pohánky.
Raňajky sú hotové. Dobrú chuť :-)
Raňajky sú hotové. Dobrú chuť :-)
Veronika Široká
Redaktor vo Fitshaker
Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.