Vláčne muffiny s vôňou gaštanov úplne bez lepku

Muffiny si ma získali nielen vďaka tomu, že tak chutne vyzerajú, ale aj vďaka ich rýchlej príprave a variabilnosti. Keďže mám teraz gaštanovú mániu, pripravila som recept, ktorý je vláčny po gaštanoch, a ako si už odo mňa zvyknutá, je vhodný pre celiatikov. Výhodou tohto receptu je, že ak ti naň príde chuť, môžeš ho mať do pol hoďky hotový. Tak neváhaj a peč! :-)
Čo budeme na muffiny potrebovať (12 ks)?
- 250 g gaštanového pyré
- 4 vajcia
- 80 g trstinového cukru
- 100 g mletých mandlí
- 5 PL bezlepkovej múky (napr. značka Promix UNI) alebo špaldová múka (4-5 PL)
- ¾ ČL kypriaceho prášku bez fosfátov
- 1 ČL vanilínového cukru v BIO kvalite
- ½ ČL mletej škorice
Ako budeme postupovať?
1. Vajcia vyšľaháme spolu s trstinovým a vanilínovým cukrom. Následne pridáme gaštanové pyré a šľaháme do peny.
2. Primiešame mandle, škoricu a múku zmiešanú s kypriacim práškom.
3. Hmotu rozdelíme do košíčkov na muffiny a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 20 – 30 minút.
2. Primiešame mandle, škoricu a múku zmiešanú s kypriacim práškom.
3. Hmotu rozdelíme do košíčkov na muffiny a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 20 – 30 minút.


Tento recept je ideálny na jesenné popoludnia. Len si to predstav: kniha v jednej ruke, muffin v druhej, vôňa čaju, za oknami padajúce lístie. Hotová idylka.
Príjemné vychutnávanie :-)
Čo tak skúsiť aj ďalšie bezlepkové dobroty?
Megarýchla zapekaná tekvica s nivou
Hriešne dobrý čokoládovo-banánový zákusok bez múky
Famózne cícerové lievance s bryndzovým krémom
Príjemné vychutnávanie :-)
Čo tak skúsiť aj ďalšie bezlepkové dobroty?
Megarýchla zapekaná tekvica s nivou
Hriešne dobrý čokoládovo-banánový zákusok bez múky
Famózne cícerové lievance s bryndzovým krémom