Vláčne muffiny s vôňou gaštanov úplne bez lepku

Muffiny si ma získali nielen vďaka tomu, že tak chutne vyzerajú, ale aj vďaka ich rýchlej príprave a variabilnosti. Keďže mám teraz gaštanovú mániu, pripravila som recept, ktorý je vláčny po gaštanoch, a ako si už odo mňa zvyknutá, je vhodný pre celiatikov. Výhodou tohto receptu je, že ak ti naň príde chuť, môžeš ho mať do pol hoďky hotový. Tak neváhaj a peč! :-)

Čo budeme na muffiny potrebovať (12 ks)?

  • 250 g gaštanového pyré
  • 4 vajcia
  • 80 g trstinového cukru
  • 100 g mletých mandlí
  • 5 PL bezlepkovej múky (napr. značka Promix UNI) alebo špaldová múka (4-5 PL)
  • ¾ ČL kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 1 ČL vanilínového cukru v BIO kvalite
  • ½ ČL mletej škorice

 Ako budeme postupovať?

1. Vajcia vyšľaháme spolu s trstinovým a vanilínovým cukrom. Následne pridáme gaštanové pyré a šľaháme do peny.

2. Primiešame mandle, škoricu a múku zmiešanú s kypriacim práškom.

3. Hmotu rozdelíme do košíčkov na muffiny a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 20 – 30 minút.

muffiny bez muky

muffiny bezlepkové

Tento recept je ideálny na jesenné popoludnia. Len si to predstav: kniha v jednej ruke, muffin v druhej, vôňa čaju, za oknami padajúce lístie. Hotová idylka.

Príjemné vychutnávanie :-)

 

Čo tak skúsiť aj ďalšie bezlepkové dobroty?

Megarýchla zapekaná tekvica s nivou

Hriešne dobrý čokoládovo-banánový zákusok bez múky

Famózne cícerové lievance s bryndzovým krémom

 

 

 

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 13/11/2016 a zaradený do kategórie: BezlepkovéDesiataFitness dezertyRecepty   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre