Valentínska FIT večera: Delikátne kuracie prsia so zapekanými zemiakmi

Chceš pre svoju polovičku pripraviť špeciálnu romantickú večeru? Mám pre teba tip na slávnostné jedlo, ktoré je plné samých zdravých ingrediencií a chutí delikátne. Marinované kuracie prsíčka s jemnou zelerovou omáčkou sú tým správnym afrodiziakom, ktoré uspokojí všetky chuťové poháriky. Nezabudni pridať za poriadnu lyžicu lásky a môžeš podávať :-).

Čo budeme potrebovať pre dvoch?

Na marinované mäsko:

  • 2 kuracie prsia
  • soľ
  • 1 PL medu
  • 2 PL tamari sójovej omáčky (kúpiš v obchode zo zdravou výživou)
  • 1 PL olivového oleja
  • chilli papričku

Na zapekané zemiakové srdiečka:

  • 300 g zemiakov
  • 1 PL masla
  • soľ
  • petržlenovú vňať

Na zelerovú omáčku:

  • ½ zeleru
  • 1 jablko
  • 1 dcl bieleho vína
  • vodu podľa potreby
  • 3 PL bieleho jogurtu
  • šťavu z citróna
  • soľ

Ako budeme postupovať?

1. Z medu, sójovej omáčky, oleja a feferónky si v mise pripravíme marinádu, ktorú dobre vymiešame. Kuracie prsia umyjeme, osolíme a vložíme do marinády na 2 hodiny.

2. Po dvoch hodinách opečieme kuracie prsia na rozpálenom oleji z oboch strán a preložíme do misy na zapekanie. Opekáme rýchlo a dávame pozor, aby nám marináda na kuracích prsiach neprihorela.
Kuracie prsia podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry rozohriatej na 200 stupňov a pečieme cca 30 minút.

3. Pripravíme si srdiečka. Zemiaky ošúpeme, vložíme do hrnca s vodou, osolíme a dáme variť, kým nie sú mäkké. Keď sú zemiaky mäkké, roztlačíme ich vidličkou, pridáme petržlenovú vňať, lyžicu masla a premiešame.

4. Takto pripravené zemiaky vtlačíme do srdiečkovej formičky a vyklopíme do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie. Takto si urobíme srdiečka zo všetkých zemiakov. Zapekaciu misu vložíme do rozohriatej rúry a zapekáme do zlatista.

5. Zeler a jablko ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle a dáme na panvicu. Podlejeme vodou podľa potreby a dusíme, kým zeler s jablkom nezmäknú. Podusený zeler s jablkom necháme chvíľu vychladnúť, preložíme do mixéra, pridáme biely jogurt a vymixujeme do hladka.  Vymixovanú zmes prelejeme do menšieho hrnca, prilejeme víno, ochutíme soľou a na miernom ohni necháme ešte cca 10 minút za stáleho miešania prejsť varom.

Tip: Keď máme všetko hotové, srdiečka preložíme na tanier, polievkovou lyžicou pridáme zelerovú omáčku, na ktorú poukladáme nakrájané kuracie prsia.

kuracie prsia

kuracie2

kuracie1

kuracie

Prajem dobrú chuť a nádherný večer :-).

 

Výživové hodnoty 1 porcie:

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny
2 292 kj

545 kcal

9 g 51 g 55 g

 

Ďalšie tipy na večeru pre dvoch:

Kuracie prsia s karfiolovou ryžou

Losos-quinoa express

Kuracie nuggetky so zeleninou

Júlia Rašlová

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 12/02/2016 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaRecepty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre