Zdravá fitness večera? Losos s karfiolovou kašou

Čo dobré si dať na večeru po cvičení? Chlieb s maslom nie, pizzu tiež nie, o bryndzových haluškách tiež snívajme ďalej. Ak však chcete niečo fakt dobré a kuracie prsia vám už idú krkom, odporúčame tento rýchly a veeeľmi dobrý recept.

Karfiol je zelenina, ktorá obsahuje nespočetne veľa vitamínov, a preto sa odporúča jesť najmä v zime. Napríklad, obsahuje viac vitamínu C ako pomaranč. Tak prečo to nevyužiť a nespraviť si z neho napr. zdravú náhradu zemiakovej kaše? Karfiolová kaša je výborná aj k mäsu, no mne zachutila práve k môjmu obľúbenému lososovi, o ktorom sa nie nadarmo hovorí, že je kráľom zdravia a štíhlosti. Príprava tohto receptu je naozaj rýchla a jednoduchá, preto môže byť skvelou alternatívou na večeru, či obed. Tak poďme nato :-)

Čo potrebujeme na prípravu? 

-na 1 porciu-

  • 350 g karfiolu,
  •  150 g lososa,
  •  zeleninu podľa chute,
  •  2 malé strúčiky cesnaku,
  •  1 lyžičku pažítky,
  •  citrón,
  •  provensálske korenie,
  •  soľ,
  •  korenie na ryby.

Ako na to? 

1. Ružičky z karfiolu si naparíme domäkka.

2. Odcedené ich dáme do misky, v ktorej ich rozmixujeme spolu s cesnakom a pažítkou. Dochutíme soľou a provensálskym korením.

3. Losos je skvelý sám o sebe, preto ho stačí dochutiť korením na ryby a opiecť ho na panvici z obidvoch strán.

4. Už len nakrájať obľúbenú zeleninu, trošku citrónu a môžeme sa s chuťou pustiť do jedenia.

fitshaker_blog_losos_titulna_fotka

fitshaker_blog_losos_karfiolova_kasa2

Viac receptov na zdravé fitness raňajky, obedy a večere nájdeš v našej najnovšej knihe Z fitka do kuchyne 2.

Dobrú chuť :)

Michaela Chalupková

Som študentka vysokej školy, ktorá má veľa záľub a jednou z nich je práve varenie. Varenie milujem, baví ma a napĺňa. Rada s jedlom experimentujem, skúšam nové recepty a následne ho fotím. V poslednej dobe sa obzvlášť venujem zdravým jedlám a zdravému životnému štýlu.
Michaela Chalupková

Článok bol pridaný dňa 25/02/2015 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéJedlá z rýbPotréningovéRecepty   |   Autor: Michaela Chalupková

Komentáre