Šampiňóny plnené ricottovou plnkou: Ľahká letná večera

Hľadáš chutný a zdravý nápad na večeru či chuťovku na pohostenie pre návštevy? Už nemusíš. ;-) Minule som riešila s mamkou ten istý problém a pri pohľade do chladničky sme vykúzlili túto dobrotu. Tento recept nie je ťažký na prípravu a skvelé sa hodí na letné horúce dni.

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 6 porcií?

  • 6 veľkých šampiňónov
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • mleté čierne korenie
  • morskú/himalájsku soľ
  • 250 g ricotty
  • 1 avokádo
  • 1 veľkú paradajku
  • šťava z 1/8 citróna
  • 5 lístkov mäty
  • 2 bataty
  • 6 hrstí rukoly
  • 4 reďkovky

Ako budeme postupovať?

1. Ako prvé si umyjeme šampiňóny, oddelíme od nich stopky a dáme ich bokom.

2. Na panvicu dáme asi 3 lyžice olivového oleja a ugrilujeme na ňom hlavičky šampiňónov. Počas opekania ich okoreníme čiernym korením.

3. Keď budú jemne opečené, dáme ich na papierový obrúsok. Až keď budú hlavičky na obrúsku, osolíme ich, potom nezmäknú ale ostanú chrumkavé.

4. V miske zmiešame ricottu s polovicou avokáda nakrájaného na malé kocky. Na malé kocky nakrájame aj paradajku a pridáme ju k zmesi. Plnku okoreníme, osolíme a pridáme pár kvapiek citróna.

5. Na záver nakrájame nadrobno mätu a primiešame ju do plnky. Následne ju dáme do chladničky aspoň na 15 minút.

6. Ošúpeme bataty a nakrájame ich na malé kocky, ktoré opekáme na troche olivového oleja, kým nezmäknú. Pridáme soľ a korenie.

7. Na základ taniera použijeme šalát. Do rukoly pridáme pár kvapiek citróna, soľ, čierne korenie, nadrobno nakrájanú zvyšnú polovicu avokáda a na plátky nakrájanú reďkovku. Šalát nakoniec pokvapkáme olivovým olejom.

8. Teraz prichádza tá najzábavnejšia časť. Zdobenie taniera. Ako základ použijeme šalát, na ktorý položíme šampiňón, ktorý naplníme ricottovou zmesou. Pridáme bataty a môžeme pridať ešte pár kvapiek citróna a lístoček mäty.

lahky letny obed alebo vecera

 

lahky leteny obed alebo vecera

Ak si milovníčka sviežich a jednoduchých receptov, musíš vyskúšať aj tento. Neboj sa pridať nejakú novú ingredienciu, čím zmeníš chuť. Je to len na tebe. Prajem ti dobrú chuť! ;-)

 

Ďalšie zaujímavé inšpirácie načerpaj aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:

kucharska kniha z fitka do kuchyne special

 

Máš rada šampiňóny? Potom vyskúšaj aj tieto recepty:

Plnené šampiňóny s rukolovým šalátom

Fritata so šampiňónmi

Cuketa plnená šampiňónmi

Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 14/07/2017 a zaradený do kategórie: PotréningovéReceptyRýchle obedy či večere do 30 minút   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre