Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Šampiňóny plnené ricottovou plnkou: Ľahká letná večera

Hľadáš chutný a zdravý nápad na večeru či chuťovku na pohostenie pre návštevy? Už nemusíš. ;-) Minule som riešila s mamkou ten istý problém a pri pohľade do chladničky sme vykúzlili túto dobrotu. Tento recept nie je ťažký na prípravu a skvelé sa hodí na letné horúce dni.

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 6 porcií?


  • 6 veľkých šampiňónov

  • 5 lyžíc olivového oleja

  • mleté čierne korenie

  • morskú/himalájsku soľ

  • 250 g ricotty

  • 1 avokádo

  • 1 veľkú paradajku

  • šťava z 1/8 citróna

  • 5 lístkov mäty

  • 2 bataty

  • 6 hrstí rukoly

  • 4 reďkovky


Ako budeme postupovať?

1. Ako prvé si umyjeme šampiňóny, oddelíme od nich stopky a dáme ich bokom.
2. Na panvicu dáme asi 3 lyžice olivového oleja a ugrilujeme na ňom hlavičky šampiňónov. Počas opekania ich okoreníme čiernym korením.
3. Keď budú jemne opečené, dáme ich na papierový obrúsok. Až keď budú hlavičky na obrúsku, osolíme ich, potom nezmäknú ale ostanú chrumkavé.
4. V miske zmiešame ricottu s polovicou avokáda nakrájaného na malé kocky. Na malé kocky nakrájame aj paradajku a pridáme ju k zmesi. Plnku okoreníme, osolíme a pridáme pár kvapiek citróna.
5. Na záver nakrájame nadrobno mätu a primiešame ju do plnky. Následne ju dáme do chladničky aspoň na 15 minút.
6. Ošúpeme bataty a nakrájame ich na malé kocky, ktoré opekáme na troche olivového oleja, kým nezmäknú. Pridáme soľ a korenie.
7. Na základ taniera použijeme šalát. Do rukoly pridáme pár kvapiek citróna, soľ, čierne korenie, nadrobno nakrájanú zvyšnú polovicu avokáda a na plátky nakrájanú reďkovku. Šalát nakoniec pokvapkáme olivovým olejom.
8. Teraz prichádza tá najzábavnejšia časť. Zdobenie taniera. Ako základ použijeme šalát, na ktorý položíme šampiňón, ktorý naplníme ricottovou zmesou. Pridáme bataty a môžeme pridať ešte pár kvapiek citróna a lístoček mäty.
lahky letny obed alebo vecera
 
lahky leteny obed alebo vecera
Ak si milovníčka sviežich a jednoduchých receptov, musíš vyskúšať aj tento. Neboj sa pridať nejakú novú ingredienciu, čím zmeníš chuť. Je to len na tebe. Prajem ti dobrú chuť! ;-)
 
Ďalšie zaujímavé inšpirácie načerpaj aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
kucharska kniha z fitka do kuchyne special
Fotka autora
Veronika Kašická
Redaktor vo Fitshaker

Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.