Rýchly koláč s vôňou kávy – dokonalý štartér jesenného rána

Po výdatných a zdravých raňajkách sa nič nehodí viac, ako jemný, sladký koláčik, z ktorého nemusíš mať žiadne výčitky. Tento kávový koláč spája dve veci, ktoré milujem – obľúbenú kávu a lahodnú chuť vanilkového krému. Alebo ho ponúkni návšteve a zaručujem ti, že k tebe začnú chodiť až neobvykle často :-). Výčitky nech ťa netrápia – namiesto cukru som použila včelí med a namiesto bielej múky, jednu z najlepších – špaldovú. Aj 5 minút ráno s kávičkou a mňami koláčikom vie zaručiť skvelý zvyšok celého dňa! Tak sladkú chuť .

Čo budeme potrebovať na plech s rozmermi 21×30 cm ?

  • 130 g špaldovej hladkej múky
  • ½ balíka kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 6 vajíčok
  • 10 lyžíc medu

Na krém:

  • 200 g kvalitného masla
  • 10 lyžíc medu
  • 1 balenie vanilkového  BIO pudingu
  • 60 g kvalitnej zrnkovej kávy
  • 300 ml mlieka
  • kúsky horkej čokolády

Ako budeme postupovať?

1. Vyšľaháme vajíčka s medom do ľahkej peny a pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Zľahka premiešame.

2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 20 minút pri 160 stupňoch.

3. Uvaríme kávu do hrnčeka a precedíme ju. Dolejeme mlieko a v tejto zmesi uvaríme puding, do ktorého neskôr pridáme med.

4. Po vychladnutí pudingu vyšľaháme maslo a zmiešame ho spolu s pudingom.

5. Koláč rozdelíme na dve polovice. Stuhnutý krém rozotrieme na jednu polovicu a naň položíme druhú, ktorú taktiež potrieme krémom. Na záver posypeme kúskami horkej čokolády.
rýchly koláč z kávy

kávový koláč

kávové rezy

Koláčik ideálny na chvíľku pre seba. Čo ty na to? :-)

 

banner-fitness-zapisnik3

 

 

Pripravte si aj ďalšie zdravé dezerty:

Chrumkavé banánové kokosky bez cukru

Čokoládovo-orieškové pokušenie zo špaldovej múky

Famózne mliečne rezy na zdravý spôsob

Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 21/10/2016 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre