RAW proteínové tyčinky

Poznáš to. Chceš si do práce, alebo na výlet pribaliť do tašky nejakú malú a navyše zdravú pochúťku. Ale pri prezretí surovín obsiahnutých v dnešných tzv. “zdravých” müsli tyčinkách, budeš radšej o hlade. Čo by si povedala na recept na rýchle a dobručké proteínové tyčinky? Hmm..a spomenuli sme, že sú aj RAW? :-) Tento recept špeciálne pre Fitshaker pripravil tím Frangipani Vitality baru.

Čo potrebujeme?

  • 200 g sušeného ovocia (ďatle, slivky, marhule),
  • 40 g konopného proteínu,
  • 50 g tekvicových semienok,
  • 50 g slnečnicových semienok,
  • 150 g mandlí,
  • 15 g lúpaných konopných semienok,
  • 7 g raw kakaa.

Ako na to?

1. Sušené ovocie pomelieme. V kuchynskom robote rozmixujeme mandle, tekvicové a slnečnicové semienka.

2. V mise zmiešame spolu s ostatnými ingredienciami a vytvoríme cesto. Natlačíme ho do štvorcovej alebo obdĺžnikovej formy pokrytej papierom na pečenie.

3. Cesto dozdobíme podľa vkusu semienkami alebo čokoládou a dáme zachladiť.

4. Zachladené cesto vyberieme z formy a nakrájame na tyčinky.

Dobrú chuť :-)

PS: Tento článok nie je reklama, nikto si ho neobjednal. Tak ako žiadny iný článok na tejto stránke. Len sme nedávno natrafili na stránka Frangipani.sk a objavili aké krásne chutnú recepty robia. Tak sme im hneď napísali, či by nejaký recept nevymysleli aj pre našich Fitshakerákov :-).

fitshaker-blog-recent-na-protein-tycinky_s

Zaujíma Ťa, ktorým müsli tyčinkám je lepšie sa na diaľku vyhýbať? Prečítaj si náš článok s výživovým odborníkom o tyčinkách tu.

Lucia Švaral

Spoluzakladateľka, inštruktorka a redaktorka vo Fitshaker
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).
Lucia Švaral

Článok bol pridaný dňa 23/10/2014 a zaradený do kategórie: DesiataRAW surová stravaReceptyZdravé chrumkanie   |   Autor: Lucia Švaral

Komentáre