Vianočné pečivo: Zdravé muffiny na vianočné ránko

Tieto muffiny môžu byť pre vás skvelými raňajkami. Napríklad aj na Štedrý deň. Alebo si ich zabaľte so sebou na lyžovačku, či do krabičky pre sestru. Nech už s nimi naložíte akokoľvek, vydržia mäkké niekoľko dní a príchuť už nechám na vás. Či už s citrónovou kôrou, s kúskami čokolády a sušenými slivkami, alebo akoukoľvek vlastnou kombináciou. Krásne pečenie a čakanie na “Ježiška” prajem :-).

Čo potrebujeme na prípravu: 

– 12 ks –

  • 2 šálky polohrubej špaldovej múky,
  • 3/4 šálky cukru z kokosových kvetov alebo trstinového cukru,
  • 2 lyžičky prášku do pečiva,
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy,
  • 3 ks domácich vajíčok,
  • 1 šálku zakysaného mlieka (cmar, acidko…),
  • 1 dcl olivového oleja
  • 3/4 horkej kvalitnej čokolády (125 gramovej),
  • ľubovoľné ingrediencie: kôru z 1 bio citróna, z bio pomaranča, škoricu, sušené slivky (3 hrste), alebo iné sušené ovocie (datle, marhule, figy, hrozienka).

Ako na to: 

1. Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov.

2. Zmiešame si múku, cukor, prášok do pečiva a sódu (všetky suché ingrediencie). Pridáme citrónovú kôru, kúsky čokolády a sušené ovocie.

3. V druhej miske zmiešame mokré ingrediencie- vajíčka, zakysané mlieko a olej.

4. Mokré ingrediencie primiešame k suchým a jemne zamiešame, aby sa spojili. Nemiešame dlho.

5. Pečieme 20 minút. Špajdlou zistíme, či už sú hotové a necháme ich vychladnúť.

Vychutnávame :-).

Recept na muffiny

Zdravé muffiny

vianočné pečenie muffiny

muffiny recept

Lucia Švaral

Spoluzakladateľka, inštruktorka a redaktorka vo Fitshaker
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).
Lucia Švaral

Článok bol pridaný dňa 23/12/2014 a zaradený do kategórie: DesiataFitness dezertyReceptyVianočné   |   Autor: Lucia Švaral

Komentáre