Nevieš čo na obed, či večeru? Vyskúšaj tento špíz !

Rozhodla som sa vziať paličku  a napichať  na ňu samé zdravé ingrediencie. Výsledok? Rýchle a jednoduché jedlo už aj s prílohou. Tým, že obsahuje avokádo a kuracie mäso, nachádza sa v ňom veľa zdravých tukov a bielkovín. O prísun omega3 mastných kyselín sa nám postarajú olivy. Tak smelo do toho…obed, či večera ako vyšitá :-).

Čo potrebujeme na prípravu? 

  • 200g brokolice,
  • 400g kuracích pŕs,
  • 200g cherry paradajok,
  • 100g čerstvých šampiňónov,
  • 1/2 šalátovej uhorky,
  • 1ks avokáda,
  • olivy,
  • balkánsky sýr,
  • korenie,
  • špajdle.

Ako na to? 

1. Najprv si prichystáme mäso. Kuracie prsia si nakrájame na kocky, dáme do nádoby a okoreníme podľa chuti ( môžeme použiť mletú červenú papriku, grilovacie korenie, či niečo pikantnejšie ).

2. Takto pripravené kuracie prsia dáme oddýchnuť do chladničky, aby trochu nasiakli korením.

3. Počas toho si rozohrejeme rúru na 200°C a prichystáme ostatné suroviny.

4. Zeleninku si nakrájame a prichystáme do nádoby. Vyberieme mäso a všetky suroviny striedavo nabodneme na špajdle.

5. Pripravené špajdle si dáme do zapekacej nádoby podliatej trochou vody a okoreníme majoránom.

6. Špízy necháme piecť 10 minút. Po tejto dobe odkryjeme vrch nádoby a necháme v rúre na ďalších 10 minút.

Tip:K tejto pochúťke si môžeme nakrájať cherry paradajky, všetko sa to krásne doplní. Chuťovo je to skvelé a nepotrebujeme k tomu žiadnu inú prílohu.

fitshaker_blog_spiz1

spiz-fitshaker

fitshaker-spiz

Na záver prajem už len dobrú chuť :-)

Patrícia Čeľovská

Od svojho detstva obľubujem varenie, pečenie a rôzne domáce práce. V mojich 15-tich rokoch som vážila dosť veľa. A vzhľadom na môj veka bola moja kondícia na veľmi nízkom bode, nehovoriac o tom, že moje zdravie na tom tiež nebolo najlepšie. V tom čase som si povedala dosť a zmenila som svoj život od základov. Všetko sa to začalo samotným prístupom k mnohým okolnostiam. Snažila som sa nebyť lenivá a mať viac pohybu. Postupne som si upravovala aj jedálniček, ktorý do dnes obsahuje viac ovocia, zeleniny, vlákniny, zdravých tukov a podobne. Takýto systém sa mi úspešne darí udržiavať už pár rokov, vlastne, nie je to o udržiavaní, je to už celé o zvyku. Počas tohto obdobia sa mi podarilo schudnúť cca 20 kilogramov. Teraz sa cítim zdravšie, veselšie a všeobecne lepšie. Robím to čo ma tak baví a to je fotografovanie a príprava rôznych jedál.
Patrícia Čeľovská

Článok bol pridaný dňa 06/02/2015 a zaradený do kategórie: BezlepkovéJedlá z mäsaPotréningovéRecepty   |   Autor: Patrícia Čeľovská

Komentáre