Nepečený makový cheesecake za pár minút

Ohlásila sa ti návšteva a nemáš veľa času na vypekanie koláčov? Mám pre teba tip na elegantný dezert, ktorý máš hotový naozaj za pár minút a zachutí aj tým najnáročnejším milovníkom sladkého. Navyše, netreba ho piecť, iba počkať, kým stuhne a môžeš podávať. Tento cheesecake má čestné miesto v našom rebríčku zdravých koláčikov. Chutí totiž neskutočne :-).

Čo budeme potrebovať na formu s priemerom 20 cm?

Na korpus: 

  • 1 šálku datlí namočených vo vode
  • 1 šálku kokosu
  • 100 g celozrnných keksíkov, napr. Hobbits (v prípade bezlepkovej verzie môžeš nahradiť orieškami)
  • 2 PL kakaa

Na plnku:

  • 250 g jemného mäkkého tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 1 hrnček mletého maku
  • trošku tekutého sladidla (javorový, či agáve sirup alebo med)

Na ozdobenie:

  • džem alebo kôpku čerstvého ovocia (ja som použila mrazené čučoriedky)

 

Ako budeme postupovať?

1. Datle si s troškou vody vymixujeme na datlovú pastu. Pridáme mletý kokos, kakao a pomleté sušienky. Vznikne nám cesto, ktoré sa môže trošku drobiť.

2. Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie a utlačíme do nej korpus. Dáme do chladničky.

3. Pripravíme si plnku. Vymiešame všetky ingrediencie. Dosladíme podľa chuti.

4. Plnku navrstvíme na korpus a dáme na noc do chladničky.

5. Zdobíme veľkou kôpkou čerstvého bobuľového ovocia.

TIP: Ak nemáš ovocie, môžeš medzi korpus a plnku natrieť domáci džem, aby si nahradila ovocnú zložku.

makova1

makova2

makova3

Mňaaam a zdravá maškrta je hotová. Vychutnaj si ju :-).

 

TIP: Chýba ti niektorá ingrediencia? Klikni SEM a vyber si zo stovky ďalších zdravých fitness dezertov, ktoré vrele odporúčame :-).

nova-kniha-blog-text2-2-1024x355

 

 

Romana Cibulková

Milujem poctivé veci, nechávam sa inšpirovať šikovnými ľuďmi a bavím sa knižkami, varením a ďalšími maličkosťami, ktoré prináša každý deň. Robím veci, ktoré mi prinášajú radosť a tie zvyšné obmedzujem na minimum. :-) Som veľký fanúšik dobrého jedla, kvalitných potravín, pozitívneho myslenia a všetkého zdravého. A myšlienky z týchto oblastí budem s vami rada zdieľať.
Romana Cibulková

Článok bol pridaný dňa 06/02/2016 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Romana Cibulková

Komentáre