Najlepšia mangová RAW torta z 5 ingrediencií

Torta, ktorú máš pripravenú za 10 minút? Áno, existuje! Táto mangová dobrota si získala srdce každého, kto ju ochutnal, takže je overenou voľbou, keď chcem pripraviť zdravú sladkosť. Navyše, neobsahuje ani gram cukru, ale je krásne sladká vďaka datliam. Je tak osviežujúca a vďaka kokosovému oleju super zasýti, takže ti stačí naozaj malý kúsok. Ak si ešte nerobila dezert z manga, odporúčam začať práve touto maškrtou. Táto exotická kráska ťa zaručene dostane :-).

Čo budeme potrebovať na formu s priemerom 20 cm?

Na korpus:

  • 1 hrnček sušených datlí
  • 1 – 1,5 hrnčeka strúhaného kokosu (príp. pol šálky mandlí alebo vlašských orechov)
  • 2 PL kakaa

Na plnku:

  • 2 zrelé mangá
  • pol šálky kokosového oleja (alebo cca 5 polievkových lyžíc)
  • 1 – 2 hurmikaki (voliteľné)

Ako budeme postupovať?

1. Datle necháme pár hodín namočené vo vode. Následne vodu zlejeme a rozmixujeme na pastu. Pridáme do nej kakao, sušený strúhaný kokos a prípadne aj oriešky. Ak si s podobným cestom pracovala, vieš, že môžeš pridávať toľko suchých surovín, koľko datle znesú, aby vznikla hmota, ktorá bude držať pokope.

2. Hmotu vysypeme do formy a dobre ju utlačíme. Odložíme do chladničky.

3. Následne si ošúpeme mango, pokrájame a hodíme do mixéra. Pridáme k nemu kokosový olej a prípadne aj hurmikaki (dodá ešte viac exotickú chuť). Vymixujeme a vylejeme na korpus.

4. Necháme v chladničke cez noc, aby nám plnka dobre stuhla. Ozdobíme ovocím a môžeme podávať.

mangova2

mangova4

mangová1

Prajem skvelú chuť!

 

PS: Mangovú tortu som prvýkrát pripravovala na RAW kurze u Zuzky Frešo z Befresh (na jej blogu nájdeš veeľa RAW dezertov). Trošku som recept upravila a teraz si ho môžeš vychutnať i ty ;-).

 

Ďalšie tipy na RAW sladkosti:

Famózne Raffaello guľky

Višňová RAW torta od Maťky

Dvojfarebný RAW cheesecake

Romana Cibulková

Milujem poctivé veci, nechávam sa inšpirovať šikovnými ľuďmi a bavím sa knižkami, varením a ďalšími maličkosťami, ktoré prináša každý deň. Robím veci, ktoré mi prinášajú radosť a tie zvyšné obmedzujem na minimum. :-) Som veľký fanúšik dobrého jedla, kvalitných potravín, pozitívneho myslenia a všetkého zdravého. A myšlienky z týchto oblastí budem s vami rada zdieľať.
Romana Cibulková

Článok bol pridaný dňa 12/03/2016 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRAW surová stravaRecepty   |   Autor: Romana Cibulková

Komentáre