Megarýchla zapekaná tekvica s nivou

Tekvicománia pokračuje. No okrem ich vyrezávania na Halloween, ich taktiež môžeš použiť do tohto skvelého receptíku. Ak si milovníčkou nivy, ako ja, musíš ho určite vyskúšať. Navyše, je maximálne jednoduchý, rýchly a predsa výborný. Tekvica je jedna z najlepších zelenín, akú máme k dispozícii. Pomáha s trávením, posilňuje tvoju imunitu a obsahuje minimum kalórií, takže je skvelým pomocníkom pri chudnutí. Tak sa do toho pustime! :-)

Čo budeme potrebovať?

  • 1 strednú maslovú tekvicu
  • 150 g nivy
  • 2 čl rímskeho kmínu
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • olivový olej

Ako budeme postupovať?

1. Nakrájame tekvicu na malé kocky a vysypeme na plech. Primerane pokvapkáme olivovým olejom, posypeme cesnakom a kmínom a premiešame.

2. Dáme piecť na 15 minút pri 180 stupňoch.

3. Vyberieme a navrch rovnomerne postrúhame nivu. Dáme ďalej piecť na 5 minút.

fitshaker-blog-tekvica-s-nivou1

fitshaker-blog-tekvica-s-nivou2

fitshaker-blog-tekvica-s-nivou3

To bola rýchlovka čo? Tak už len dobrú chuť :-)

 

Ďalšie inšpirácie na zdravé dobroty:

Krémová polievka z hlivy ustricovej za pol hodinku na stole!

Dokonalá večera: Zapekaná cuketa s olivami a parmezánom

Quinoa rizoto s dubákmi a kapustovým šalátom

Nela Juričová

Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.
Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 05/10/2016 a zaradený do kategórie: BezlepkovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre