MEGA zdravé fašírky z červenej šošovice. Navyše úplne bez lepku!

Daj červenú vyprážaniu v oleji a bielej múke pri príprave fašíriek! Mám pre teba skvelý recept, ktorý spĺňa kritéria typu – zdravé, rýchle, chutné a bezlepkové. Fašírky z červenej šošovice chutia úžasne a v kombinácii so šťavnatou mrkvou nemajú chybu. A teraz sa poď so mnou smelo pustiť do prípravy. :-)

Čo budeme potrebovať na 9 kusov?

  • 150 g červenej šošovice
  • 2 stredne veľké mrky
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 vajíčka
  • 50 g bezlepkovej strúhanky
  • bezlepkové ovsené vločky
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • mletú rascu
  • kvalitné maslo alebo olivový olej

Ako budeme postupovať?

1. Červenú šošovicu sparíme v cca 500 ml vriacej vody. V hrnci ju zalejme 300 ml vody a necháme variť približne 20 minút, resp. do zmäknutia. Medzitým si môžeme na kvalitnom masle alebo olivovom oleji dozlatista opražiť cibuľu a pretlačený cesnak.

2. Keď máme šošovicu uvarenú, pridáme do nej opraženú cibuľu s cesnakom, vajcia, nastrúhanú mrkvu, bezlepkovú strúhanku a ostatné koreniny. Zmes poriadne premiešame.

3. Ak sa nám zdá, že je zmes stále riedka, odporúčam pridať ešte bezlepkové ovsené vločky, ktoré zmes zahustia. Keď je zmes dostatočne hustá, budeme z nej tvarovať fašírky. Malo by nám vyjsť 9 kusov.

4. Hotové fašírky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme piecť v rozohriatej rúre na 170 °C cca 20 minút.

TIP: Do cesta môžeš pridať aj mletú škoricu, kvalitný med a trošku mletého chili. Zrazu sa z klasických fašíriek stane príťažlivá zdravá „exotika“. Vrele odporúčam vyskúšať. ;-)

fasirky zo sosovice

 

karbonatky z mladej mrkvicky

Ďalší chutný a zdravý recept ako využiť červenú šošovicu a jej veľké množstvo vitamínov, čo povieš? Prajem ti dobrú chuť. :-)

 

Vynikajúce tipy na bezmäsité jedlá nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál

kucharska kniha z fitka do kuchyne special

 

Pozri aj naše ďalšie inšpirácie na večeru:

Plnený baklažán bryndzou

Kuracie prsia na bylinkách s karfiolovou ryžou

Patizón plnený cuketou a pórom

Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 11/05/2017 a zaradený do kategórie: BezlepkovéPotréningovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1 rokaVegetariánske   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre