MEGA zdravé fašírky z červenej šošovice. Navyše úplne bez lepku!
Daj červenú vyprážaniu v oleji a bielej múke pri príprave fašíriek! Mám pre teba skvelý recept, ktorý spĺňa kritéria typu – zdravé, rýchle, chutné a bezlepkové. Fašírky z červenej šošovice chutia úžasne a v kombinácii so šťavnatou mrkvou nemajú chybu. A teraz sa poď so mnou smelo pustiť do prípravy. :-)
Čo budeme potrebovať na 9 kusov?
- 150 g červenej šošovice
- 2 stredne veľké mrky
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajíčka
- 50 g bezlepkovej strúhanky
- bezlepkové ovsené vločky
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- mletú rascu
- kvalitné maslo alebo olivový olej
Ako budeme postupovať?
1. Červenú šošovicu sparíme v cca 500 ml vriacej vody. V hrnci ju zalejme 300 ml vody a necháme variť približne 20 minút, resp. do zmäknutia. Medzitým si môžeme na kvalitnom masle alebo olivovom oleji dozlatista opražiť cibuľu a pretlačený cesnak.
2. Keď máme šošovicu uvarenú, pridáme do nej opraženú cibuľu s cesnakom, vajcia, nastrúhanú mrkvu, bezlepkovú strúhanku a ostatné koreniny. Zmes poriadne premiešame.
3. Ak sa nám zdá, že je zmes stále riedka, odporúčam pridať ešte bezlepkové ovsené vločky, ktoré zmes zahustia. Keď je zmes dostatočne hustá, budeme z nej tvarovať fašírky. Malo by nám vyjsť 9 kusov.
4. Hotové fašírky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme piecť v rozohriatej rúre na 170 °C cca 20 minút.
TIP: Do cesta môžeš pridať aj mletú škoricu, kvalitný med a trošku mletého chili. Zrazu sa z klasických fašíriek stane príťažlivá zdravá „exotika“. Vrele odporúčam vyskúšať. ;-)
Ďalší chutný a zdravý recept ako využiť červenú šošovicu a jej veľké množstvo vitamínov, čo povieš? Prajem ti dobrú chuť. :-)
Vynikajúce tipy na bezmäsité jedlá nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál
Pozri aj naše ďalšie inšpirácie na večeru:
Kuracie prsia na bylinkách s karfiolovou ryžou
Patizón plnený cuketou a pórom
- Vynikajúce špaldové palacinky s horúcimi jabĺčkami a pomarančom - 14. decembra 2020
- Bezlepkové jablkovo-kakaové cupcakes s mascarpone krémom, čokoládou a orieškami - 28. marca 2020
- Vynikajúci tvarohovo-jablkový chlebík bez lepku a bez cukru - 11. marca 2020
Článok bol pridaný dňa 11/05/2017 a zaradený do kategórie: BezlepkovéPotréningovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1 rokaVegetariánske | Autor: Alžbeta Jánošíková