Máš rada na raňajky vajíčka? Skús si pripraviť volské oko inak

Na raňajky sú vajíčka skvelou voľbou, keďže sú bohatým zdrojom vitamínov a minerálov a majú vysokú energetickú hodnotu, čím dodajú človeku potrebnú energiu na celé dopoludnie. Je dôležité, aby sme si ich pripravili bez zbytočného tuku. Tento recept je veľmi jednoduchý a nenáročný na suroviny. Príprava týchto raňajok zaberie len chvíľku. Zatiaľ čo sa nám vajíčka upečú v rúre, môžeme sa v pokoji pripraviť do práce a v kľude si dopriať lahodné a zdravé raňajky.

Doba prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 6 porcií?

  • olivový olej na vymastenie formičiek
  • 6 vajíčok
  • 6 bielok
  • 1 paradajku
  • 10 listov čerstvého špenátu
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie

Ako budeme postupovať?

1. Silikónove formičky (ak nemáš, môžeš použiť formy na muffiny, prípadne iné malé zapekacie misky) si vymastíme olivovým olejom, aby nám vajíčka neprihoreli. Použila som formičky s priemerom 12 cm.

2. Do každej formičky si vlejeme 1 vajíčko a 1 bielok.

3. Pridáme na kolieska nakrájané paradajky a nakrájaný špenát.

4. Zmes si osolíme a okoreníme.

5. Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri teplote 180°C.

volske oko inak

 

vajickove ranajky

 

vajicka na ranajky

 

vajicko so zeleninou

Ďalšie skvelé tipy aj na raňajky nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne 1

zdrave recepty z fitka do kuchyne 1

 

Ak máš v obľube vajíčka na raňajky, pozri si aj tieto inšpirácie:

Brokolicová praženica so zeleninou

Vajíčková nátierka s lučinou

Vajíčková omeleta so šampiňónovou plnkou

Viktória Janov

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj food blog victoriakitchenstories.com
Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 09/05/2017 a zaradený do kategórie: RaňajkyReceptyVajíčka na raňajky   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre