Kozia pšenovia s orechami

Určite to poznáš aj ty. Máš toho tak veľa, že nestíhaš ísť ani nakúpiť do obchodu a večer si chceš pripraviť zdravé jedlo. Ja som sa tiež ocitla v takej situácii, a tak som vytvorila recept na štýl „čo chladnička dá“. Opäť, ako si u mňa asi zvyknutá, je príprava a samotné varenie tohto hlavného jedla nenáročná a rýchla. Navyše jedlo je veľmi chutné a zdravé :-).

Čo budeme potrebovať na 1 – 2 porcie?

  • Kozí feta syr ( gramáž podľa chuti) / dostupné napr. v obchodnej sieti BILLA/
  • 45 g pšena / dostupné v každom dobrom bioobchode /
  • 45 g quinoa /dostupné v každom dobrom bioobchode /
  • hrsť kešu orechov
  • hrsť vlašských orechov
  • 2 lyžice tekvicových semienok
  • 2 lyžice sezamových semienok
  • 1 – 2 lyžice petržlenovej vňate (podľa chuti)
  • ½ lyžičky himalájskej soli

Ako budeme postupovať?

1. Pšeno a quinou uvaríme.

2. Medzitým na sucho na panvici opražíme oriešky a semienka.

3. Do uvareného pšena a quinoe primiešame kozí feta syr, opražené orechy, semienka a všetko osolíme.

4. Navrch nasypeme petržlenovú vňať a zopár orechov.

5. Hlavné jedlo je hotové.

recept kozia psenovia

 

kozia psenovia

Nie si milovníčka kozieho syra? Nevadí, môžeš ho nahradiť klasickým feta syrom alebo ovčím syrom. Vegáni a vegetariáni môžu syr nahradiť tofu.

Dobrú chuť. :-)

 

Nechaj sa inšpirovať aj ďalšími receptami so pšenom:

Zapečená tekvica hokkaido so pšenom a kvasenou zeleninou

Lahodný pšenový nákyp, ktorý naštartuje trávenie

Pšeno s paradajkovo-šošovicovou omáčkou

Veronika Široká
Najnovšie články od Veronika Široká (zobraziť všetky)

Článok bol pridaný dňa 10/06/2014 a zaradený do kategórie: ReceptyVegetariánske   |   Autor: Veronika Široká

Komentáre