Happy Kuskus

Kuskus síce radíme medzi cestovinu, a teda sacharidový typ jedla, chcem Vám ukázať ako sa dá pripraviť jeho zdravá podoba.

Volila som celozrnný kuskus, ktorý si môžete kúpiť v sieti DM. Nazvala som ho happy kuskusom, lebo červená šošovica, ktorú som v tomto recepte použila, patrí medzi potraviny, ktoré pomáhajú vnášať šťastie do života, bojuje proti depresiám.Okrem toho je veľmi ľahko stráviteľnou strukovinou a spolu s tofu zabezpečia optimálny prísun bielkovín a odporúča sa aj pri fit režime, čo je in hlavne teraz v čase plavkovej sezóny :-). Červená šošovica podporuje účinky špenátu v tomto jedle, keďže obsahuje dokonca viac železa ako samotný špenát.

Verím, že ti bude chutiť. Dobrú chuť :-)

 

Ingrediencie:

 

  • 70 g kuskusu ( dostupné v sieti obchodov DM)
  • 50 g červenej šošovice (dostupné v každom dobrom bioobchode, ja osobne mám najradšej ASTEVIU v OC Central)
  • 1 kocka listového špenátu BONDUELLE
  • ¾ – balenie údeného tofu alebo údený tempeh
  • tekvicové semienka
  • sójová omáčka
  • voda
  • rasca
  • petržlenová vňať
  • himalájska soľ (bioobchod ASTEVIA v OC Central)

 

Postup:

1. Kuskus a červenú šošovicu krátko, približne 10 minút, povaríme na miernom plameni v zovretej vode.
2. Medzitým si pripravíme nálev pre tofu; zmiešame sójovú omáčku s vodou  v pomere 1:1, pridáme rascu, dobre premiešame a namočíme na kocky nakrájané údené tofu. V prípade, že si namiesto údeného tofu zvolíme údený tempeh, robíme recept bez tohto nálevu.
3. Na panvici si potom opražíme tofu alebo tempeh, panvicu neumyjeme ale v tomto „výpeku“ si opražíme ešte listový špenát.
4. V hlbšej mise si všetko dobre premiešame, osolíme himalájskou soľou, posypeme petržlenovou vňaťou a na sucho opraženými tekvicovými semienkami.

fitshaker_happy-kuskus

 

Veronika-Siroka-fitshaker

Napísala Veronika Široká ( veronique-lifestyle.blogspot.sk  )

Najnovšie články od Veronika Široká (zobraziť všetky)

Článok bol pridaný dňa 12/05/2014 a zaradený do kategórie: ReceptyVegetariánske   |   Autor: Veronika Široká

Komentáre