Fit ovsený koláč s kúskami horkej čokolády

Ak hľadáš recept na ľahký, výživný a veľmi jednoduchý dezertík, tento ovsený koláč je skvelou voľbou. Neobsahuje žiadnu múku ani cukor. Na uspokojenie chuťových pohárikov postačí lyžica kvalitného medu :-). A čo je najlepšie, pri tomto recepte vôbec nemusíš rozmýšľať. Stačí len všetko zmiešať dokopy a za pár minút si vykúzliš sladkú maškrtu, s ktorou sa môžeš podeliť so svojimi blízkymi či priateľmi.

Čo budeme potrebovať?

  • ½ hrnčeka ovsených vločiek (ak trpíš celiakiou, použi bezlepkové)
  • 1 hrnček vody
  • 1 hrnček ovsených vločiek
  • 3 vajcia z voľného chovu
  • 4 lyžice kvalitného medu
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžičky kvalitnej mletej kávy
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 50 g horkej čokolády s min.podielom kakaa 70 % (voliteľné)

Ako budeme postupovať?

1. Pol hrnčeka ovsených vločiek s hrnčekom vody uvaríme za stáleho miešania domäkka. Keď vznikne kaša hustej konzistencie, odložíme z plameňa.

2. Zvyšné ingrediencie (okrem čokolády) vložíme do väčšej misy a všetko poriadne zmiešame. Odporúčam použiť ručný mixér.

3. Potom obe zmesi zmiešame dohromady.

4. Takto pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme kúskami nasekanej horkej čokolády (voliteľné).

5. Necháme piecť vo vyhriatej rúre na 180°C cca 30 minút.

6. Po upečení necháme koláč chvíľku vychladnúť, následne ho môžeme nakrájať na menšie kocky a podávať napríklad ku kvalitnej kávičke alebo lahodnému čaju.

Fit ovsený koláč s kúskami horkej čokolády

Fit ovsený koláč s kúskami horkej čokolády

Ako alternatívu môžeš namiesto čokolády použiť napríklad bobuľové ovocie. V tom prípade odporúčam čerstvé, nie mrazené. Ovsený koláč môžeš podávať aj s lyžicou gréckeho jogurtu, ktorý príjemne zvláčni povrch koláča.

Prajem ti dobrú chuť a príjemné vychutnávanie. 

banner-fitness-zapisnik2-1

 

Dostala si chuť na čokoládové koláče? Vybrali sme pre teba tie naj! 

Božské čokoládové cupcaky zdravo

Famózny čoko-cviklový koláčik s domácim džemom

Čokoládovo-hruškový fitness koláč bez múky

 

 

 

Alžbeta Jánošíková

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 12/01/2017 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéDesiataFitness dezertyRecepty   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre