Fantastické smotanové cestoviny s cuketou z jednej panvice

Všetky určite poznáme, keď po varení musíme upratať v kuchyni. Tento recept je skvelý, pretože jedlo uvaríme v jednej hlbokej panvici, a je výnimočne chutný. Semolinové cestoviny sa určite nerozvaria, keďže sú z tej najkvalitnejšej pšenice. Ak nechceme použiť slaninku, môžeme ju nahradiť prosciuttom. Ja som použila slaninku z výborného zdroja, ktorá nie je údená, ale sušená a bez konzervantov. Takže veľmi prijateľná.

Čas prípravy: cca 40 minút

Čo budeme potrebovať na 3 porcie?

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 70 g cibule
  • 50 g sušenej oravskej slaniny bez konzervantov
  • 390 g cukety
  • 80 g semolinových cestovín v surovom stave
  • 180 g smotany na varenie
  • 100 ml vody
  • 50 g parmezánu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie

Ako budeme postupovať?

1. Na olivovom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu.

2. Pridáme na kocky nakrájanú slaninu a chvíľu opekáme.

3. Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme k cibuli a k slanine.

4. Chvíľu restujeme, pridáme surové cestoviny a zalejeme smotanou na varenie a vodou. Zakryjeme a dusíme.

5. Keď sú cestoviny mäkké, panvicu odokryjeme, šťavu necháme chvíľu odpariť.

6. Nakoniec pridáme nastrúhaný parmezán, pretlačený cesnak a dochutíme soľou a čiernym korením.

7. Všetko spolu dobre premiešame a môžeme servírovať.

 

Výživové hodnoty 1 porcia cca 300 g:

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
1 623 kJ

386 kcal

23 g 29 g 14 g 2 g

smotanové cestoviny

 

cestoviny so smotanou

Dobrú chuť :-)!

 

Aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš samostatnú kapitolu venovanú receptom s cestovinami. A samozrejme kopec ďalších chutných a výživných receptov:

recepty cestoviny

 

Inšpiruj sa aj ďalšími chutnými receptami s cestovinami:

Tip na zdravý rýchly jesenný obed: Cestoviny s tekvicovou omáčkou a pečenou brokolicou

Tip na rýchly obed či večeru do 20 minút: Cestoviny s brokolicovým pestom

Nevieš čo si dať na obed? Skús tieto zapekané cestoviny s kuracím mäsom v kokosovej omáčke

Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 09/10/2020 a zaradený do kategórie: CestovinyRecepty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre