Fajnová bezlepková bublanina s jahodami

Pri tomto rýchlom, zdravom a chutnom recepte stráviš minimum času v kuchyni s maximálnym výsledkom. Na tieto horúce dni ideálne, však? Koláč je veľmi jednoduchý na prípravu a môžeš ho robiť stále dookola a vždy na ňom niečo obmeniť. Napríklad namiesto jahôd použi čučoriedky. Alebo ho potri domácim džemom či gréckym jogurtom. Overený, odskúšaný recept, ktorý poteší každý maškrtný jazýček :-).

Čo budeme potrebovať do plechu s rozmermi 23 x 32 cm?

  • 160 g trstinového cukru (pokojne daj aj menej, ak chceš koláčik menej sladký)
  • 180 g bezlepkovej múky značky PROMIX UNI alebo špaldovej múky, ak nie si celiatik
  • 5 vajec
  • 1 dcl mlieka
  • 75 ml kokosového oleja (alebo 80-100 g roztopeného masla)
  • štipku sódy bikarbóny
  • ½ balíčka kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 300 g jahôd
  • 1 ČL masla na vymastenie plechu
  • 1 ČL bezlepkovej strúhanky alebo múky na vysypanie plechu
  • voliteľné: rôzne druhy ovocia (marhule, čučoriedky, maliny…)

Ako budeme postupovať?

1. Žĺtka s cukrom vymiešame ručným mixérom do peny. Pomaly a za stále miešania pridáme mlieko a olej. Múku zmiešanú so štipkou bikarbóny a kypriacim práškom po lyžičkách zamiešavame do cesta.

2. Nakoniec opatrne vareškou vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.

3. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si vymastili maslom a posypali strúhankou. Na záver už len pridáme na vrch nakrájané jahody a necháme piecť vo vyhriatej rúre na 160 stupňov približne 40 minút.

fitshaker-blog-nadychaný-bezlepkovy-kolac1

fitshaker-blog-nadychaný-bezlepkovy-kolac2

fitshaker-blog-nadychaný-bezlepkovy-kolac3

Uži si tento ľahký koláčik :-).

 

Ďalšie letné koláčiky:

Muffiny s jahodovým krémom

Čokoládové košíčky s ovocím

Božská torta s ríbezľami

Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 08/07/2016 a zaradený do kategórie: BezlepkovéFitness dezertyRecepty   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre