Domáci ľadový čaj z broskyne! Jednoduchý recept bez zbytočného cukru!
Leto máme v plnom prúde a počet horúcich dní pomaly pribúda. Nielen počas takýchto horúčav, ale celkovo by sme nemali zabúdať na pitný režim. Jeho dodržiavanie je nesmierne dôležité pre náš organizmus. Okrem čistej vody, bylinných čajov či čerstvých štiav, si môžeme dopriať aj takéto ovocné osvieženie vo forme ľadového čaju. Príjemne osvieži, dodá telu tekutiny a taktiež zasýti, keďže v ňom máme čerstvé ovocie. U nás doma si ho zvykneme pripravovať v doobedňajších hodinách, kedy je príjem tekutín najdôležitejší.
Doba prípravy: max. 15 minút
Čo budeme potrebovať na 2 džbány s objemom 0,5 litra?
- 4 sáčky čierneho čaju
- 700 ml vody
- 1 lyžicu medu
- 2 limetky
- 3 broskyne
- 10 lístkov čerstvej medovky (príp. mäty)
- hrsť ľadu – voliteľné
Ako budeme postupovať?
1. Najprv pripravíme čierny čaj. 4 sáčky čaju zalejeme 500 ml vriacej vody.
2. Necháme lúhovať 3 minúty a potom sáčky vyberieme bokom, pridáme lyžicu medu a čaj necháme úplne vychladnúť.
3. Medzitým nakrájame limetky a broskyne na kúsky. Nakrájané množstvo rozdelíme rovnako do 2 džbánov.
4. Do každého džbánu pridáme 5 lístkov medovky.
5. Keď sa čaj vychladí, pridáme doňho 200 ml studenej vody a zalejeme ním ovocie v džbánoch.
6. Nakoniec pridáme pár kociek ľadu a poriadne zamiešame.
Tip: Ak máme radi zelený čaj, môžeme ním nahradiť čierny. Namiesto broskyne môžeme pridať pridať uhorku, spolu s limetkou vytvoria skvelú kombináciu chutí a rovnako ako broskyňová verzia príjemne osviežia.
Prajem príjemné vychutnávanie! ;-)
Vedela si, že aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2 nájdeš recepty na letné posedenie?
Nevynechaj naše ďalšie fantastické recepty na leto:
Makové muffiny s bobuľovitým ovocím
- Jablkovo-banánové zdravé lievance s kakaom: bez lepku, laktózy a aj pre deti od 2 rokov - 18. januára 2021
- Pšenová kaša s makom a hruškami, ktorá chuťou pripomína štrúdľu od babičky - 4. januára 2021
- Nealko jablkový punč, ktorý príjemne zohreje aj cez sviatky - 30. decembra 2020
Článok bol pridaný dňa 11/08/2017 a zaradený do kategórie: NápojeOstatnéRecepty | Autor: Viktória Janov