Chutný zajac v medovom kabáte

Zajačie mäso je nielen zdravé, ale obsahuje aj množstvo kvalitných bielkovín, vitamínov a minerálov. V jeho mäse sa nachádza len minimum tukov, preto je vhodné pri redukčných alebo šetriacich diétach. Bohužiaľ, zajac sa pri pečení trocha vysuší, preto som ho v tomto recepte obliekla do medového kabátika. A výsledok? Perfektný. Veď posúď sama :-)

Čo budeme potrebovať na dve porcie:

  • 500 g zajaca – horné plece (2 ks)
  • 2 PL medu
  • 3 PL tamari omáčky
  • 1 dcl kvalitného červeného vína
  • rozmarín

Na prílohu:

  • 2 cukety
  • 200 g šampiňónov
  • 100 g sušených paradajok
  • 3 ks cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Ako budeme postupovať?

1. Mäso umyjeme. V miske si zmiešame med s tamari omáčkou. Vložíme do nej zajaca, dobre premiešame a necháme odležať na pol hodinu.

2. Rúru rozohrejeme na 200 stupňov, zajaca vložíme do misy, podlejeme červeným vínom a ochutíme soľou. Na vrch mäsa položíme vetvičky čerstvého rozmarínu a misu prikryjeme. Takto pripravené mäso vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 60- 90 minút, kým nie je mäso mäkké.

3. Kým sa mäso bude piecť pripravíme si prílohu. Cuketu umyjeme a pozdĺžne ju viackrát nakrojíme tak, aby sme ju úplne neprekrojili a škrabkou na zemiaky z cukety robíme rezance.

4. Šampiňóny očistíme a spolu so sušenými paradajkami  nakrájame na menšie kúsky.

5. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nasekaný cesnak a chvíľu restujeme. Pridáme nakrájané šampiňóny a sušené paradajky a podusíme.

6. Nakoniec pridáme cuketu, ktorú len zľahka prehrejeme. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Príloha je urobená veľmi rýchlo, preto ju pripravujte priamo pred dopečením mäsa.

fitshaker-blo-zajac-v-medovej-omacke1

 

 

fitshaker-blog-zajac-v-medovej-omacke4

Ak si aj ty milovníčkou zdravého zajačieho mäska, neváhaj a pusti sa do tohto farebného receptu.

 

Dobrú chuť:-)

 

Ak máš chuť na mäso, skús aj tieto recepty:

Ryžové rezance s kuracím mäsom a zeleninou na čínsky spôsob

Fitness večera pre makačov: Plnené kuracie prsia “Fantasy”

Lahodné kuracie mäsko s ryžou trošku ináč

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 09/10/2016 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaRecepty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre