Bleskové zdravé raňajky: studená raňajková kaša bez lepku, laktózy a navyše aj bez cukru

Medzi moje najobľúbenejšie raňajky patria kaše na rôzny spôsoby. Avšak v lete, keď ráno ukazuje ručička na teplomery 25 stupňov, na teplú kašu nemám chuť. Preto vznikla táto studená osviežujúca náhrada. Sú to rýchle, ľahké a hlavne veľmi chutné raňajky.

Doba prípravy: cca 5 minút

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?

  • 1 menšiu hrsť mandlí
  • 1/2 banánu
  • 1 jablko
  • 1 lyžicu chia semienok
  • 3 lyžice pohánkových vločiek
  • 1 lyžicu čokoládového proteínu

Ako budeme postupovať?

1. Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a rozmixujeme na kašu.

Podávame ozdobené napríklad mandľami alebo banánom, jablkom či iným ovocím.

 

TIP: Jablko môžeme nahradiť iným šťavnatým ovocím, napr. sezónou broskyňou.

kaša

 

ranajky

 

zdrave ranajky

Prajem ti dobrú chuť a krásny štart do nového dňa. ;-)

 

Kopec ďalších tipov na skvelé raňajky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:

zdravé raňajky recepty

 

A ak sa ti nechce raňajkovať nič teplé, no raňajky určite nevynechávaš, tak skús pozrieť aj tieto recepty:

Banánový chlieb, ktorý je bez lepku, bez vajíčka, bez laktózy a môžeš ho pripraviť na veľa rôznych spôsobov

Čoko proteínový koláč s drobným bobuľovým ovocím – vhodný aj na desiatu či ako snack na cesty

Cuketová nátierka na sladko-pikantno – ak obľubuješ na raňajky pečivo

Veronika Kašická

Veronika Kašická

Redaktorka at Fitshaker
Ako maskérka v divadle sa stretávam s mnohými vecami, ktoré obsahujú veľa chémie. Preto sa snažím o presadenie prírodnej kozmetiky a zdravého jedla aspoň v osobnom živote. Hľadanie a vytváranie nových veci pre telo a pleť z ingrediencií, ktoré nám ponúka sama príroda je moje veľké hobby. Verím, že jedného dňa si ľudia opäť všimnú, že kvalitné a zdravé prípravky na telo, tvár či vlasy sa dajú pripraviť aj doma bez zruinovania peňaženky.
Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 06/08/2018 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéRaňajkyRecepty   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre