Bleskové muffiny s jahodovým krémom

Máš chuť zhrešiť niečím dobrým a zdravým? Tak tieto muffiny sú ideálnou voľbou pre všetky zaneprázdnené gazdinky. Ich príprava ti zaberie chvíľočku času a s lahodným jahodovým krémom budú parádnym oživením každej párty či prestretého stolu. Tak šup pre zásteru a pusti sa do nich :-).

Čo budeme potrebovať na 24 ks?

Na muffiny:

  • 60 g kokosového oleja
  • 40 g cukru (napr. kokosového)
  • 1 ČL bourbon vanilky v prášku
  • 4 vajcia
  • štipku soli
  • 200 g polohrubej špaldovej celozrnnej múky
  • 1 PL prášku do pečiva z vínneho kameňa
  • mlieko/vodu podľa potreby
  • jahody nasekané na menšie kúsky

Na krém:

  • 1 grécky jogurt
  • hrsť jahôd
  • med podľa chuti

Ako budeme postupovať?

1. Zmäknutý kokosový olej vymiešame s cukrom do peny, pridáme žĺtky, vanilku a preosiatu múku s vínnym kameňom. Z bielok a štipky soli vyšľaháme sneh a opatrne ho premiešame s cestom. Ak je cesto príliš husté, dolejeme mlieko alebo vodu.

2. Pripravíme si plech na muffiny, vystelieme ho košíčkami a naplníme ich do 2/3 cestom.

3. Posypeme jahodami a dáme piecť na 180 stupňov na cca 15 minút (keď je povrch hnedý, skúšame špáradlom). Necháme dobre vychladnúť.

4. Pripravíme si krém. Do mixéra dáme hustý grécky jogurt, jahody a lyžičku medu (podľa potreby môžeme viac alebo menej) a rozmixujeme na hladký krém.

5. Muffiny dekorujeme krémom až tesne pred podávaním, ozdobíme jahodami a mätou a môžeme servírovať.

fitshaker-blog-muffiny-grecky-jogurt-jahody1

fitshaker-blog-muffiny-grecky-jogurt-jahody2

fitshaker-blog-grecky-jogurt-jahody3

Prajem fantastickú chuť :-).

 

Ďalšie recepty vhodné na piknik:

Špaldové cookies s čokoládou

Parádne cuketové tyčinky

Quiche s bryndzou a špargľou

 

nová-kniha-blog-text2

Lucia Súkeníková

Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).
Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 10/06/2016 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre