Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Bezlepkové trojuholníčky. 3 ingrediencie a 5 minút prípravy!

Milujem rýchle a jednoduché recepty. Ak sú navyše chutné, zdravé a bezlepkové, je vyhraté! Jedným z takých je aj recept na slané pečivo z cícerovej múky, ktoré pripravíš do 5 minút a upečieš za 20 minút. Veľmi chutné na raňajky namiesto tradičného pečiva, ako jednohubky k telke i ako prekvapko pre návštevu. Poďme na to!

Prejdeme k samotnej príprave:
Prichystáme si:

  • 200 g cícerovej múky,

  • 300 ml vlažnej vody,

  • 5 lyžíč olivového oleja.


Na dochutenie:

  • himalájsku soľ,

  • rôzne obľúbené bylinky, korenie, semienka – podľa chuti a nálady.


Ako budeme postupovať:
1. Múku s vodou zmiešame, postupne pridávame olivový olej a soľ. Necháme chvíľku postáť, rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme obľúbenými semienkami a bylinkami (ja som pridala provensálske bylinky do cesta a posypala som ho na plechu sezamovými, slnečnicovými a ľanovými semienkami).
2. Pečieme pri 200 °C cca 20 minút.
3. Hotové pečivo nakrájame na trojuholníčky a podávame so zeleninkou a rôznymi nátierkami.
TIP:My ľúbime napríklad kombináciu s cottage cheese a cesnakom. Prípadne sa hodí doplniť tanierik úžasnými cícerovými chrumkami a uvareným cícerom.
fitshaker_blog_cicerove_trojuholnicky1
 
fitshaker_blog_cicerove_trojuholnicky2
 
fitshaker_blog_cicerove_trojuholnicky4
 
fitshaker_blog_cicerove_trojuholnicky5
 
fitshaker_blog_cicerove_trojuholnicky
Prajem sladké, pardón, slané pochutnanie! :-)
 
Danka Fráková
Redaktor vo Fitshaker

Som inštruktorka Aerobiku, Zumby a Interval tréningu. Taktiež som šťastnou maminou dvoch chlapčekov. Prispievanie na blog fitshaker.sk považujem za úžasnú možnosť podeliť sa so svojimi poznatkami a skúsenosťami s ďalšími nadšencami športu a zdravého životného štýlu.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.