Bezlepkové trojuholníčky. 3 ingrediencie a 5 minút prípravy!

Milujem rýchle a jednoduché recepty. Ak sú navyše chutné, zdravé a bezlepkové, je vyhraté! Jedným z takých je aj recept na slané pečivo z cícerovej múky, ktoré pripravíš do 5 minút a upečieš za 20 minút. Veľmi chutné na raňajky namiesto tradičného pečiva, ako jednohubky k telke i ako prekvapko pre návštevu. Poďme na to!

Prejdeme k samotnej príprave:

Prichystáme si:

  • 200 g cícerovej múky,
  • 300 ml vlažnej vody,
  • 5 lyžíč olivového oleja.

Na dochutenie:

  • himalájsku soľ,
  • rôzne obľúbené bylinky, korenie, semienka – podľa chuti a nálady.

Ako budeme postupovať:

1. Múku s vodou zmiešame, postupne pridávame olivový olej a soľ. Necháme chvíľku postáť, rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme obľúbenými semienkami a bylinkami (ja som pridala provensálske bylinky do cesta a posypala som ho na plechu sezamovými, slnečnicovými a ľanovými semienkami).

2. Pečieme pri 200 °C cca 20 minút.

3. Hotové pečivo nakrájame na trojuholníčky a podávame so zeleninkou a rôznymi nátierkami.

TIP:My ľúbime napríklad kombináciu s cottage cheese a cesnakom. Prípadne sa hodí doplniť tanierik úžasnými cícerovými chrumkami a uvareným cícerom.

fitshaker_blog_cicerove_trojuholnicky1

fitshaker_blog_cicerove_trojuholnicky2

fitshaker_blog_cicerove_trojuholnicky4

fitshaker_blog_cicerove_trojuholnicky5

fitshaker_blog_cicerove_trojuholnicky

Prajem sladké, pardón, slané pochutnanie! :-)

 

 

Danka Fráková

Redaktorka vo Fitshaker
Som inštruktorka Aerobiku, Zumby a Interval tréningu. Taktiež som šťastnou maminou dvoch chlapčekov. Prispievanie na blog fitshaker.sk považujem za úžasnú možnosť podeliť sa so svojimi poznatkami a skúsenosťami s ďalšími nadšencami športu a zdravého životného štýlu.
Danka Fráková

Článok bol pridaný dňa 30/03/2015 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéDesiataReceptyZdravé chrumkanie   |   Autor: Danka Fráková

Komentáre