Informácie o cvičení
V dnešnom videorecepte si spolu s trénerkou Nikol uvaríme cícerové kari. Môžeš si ho pripraviť na obed či na večeru. Servírujeme s obľúbenou obilninou, v tomto prípade to bude ryža, no ty môžeš použiť bulgur, pohánku, pšeno či čokoľvek iné.
Čas prípravy: cca 30 minút
1. Cibuľu nakrájame nadrobno.
2. Ryžu prepláchneme a polovicu cibuľky opražíme na oleji, potom pridáme ryžu a zalejeme rovnakým množstvom vody ako ryže. Necháme asi 15 minút dusiť.
3. Mrkvu a sladký zemiak nakrájame na malé kocky. Nastrúhame zázvor.
4. Vo väčšom hrnci zohrejeme olej, podusíme zvyšnú cibuľku, pridáme pokrájanú mrkvu, chvíľu dusíme.
5. Potom pridáme sladký zemiak, cícer, zázvor, paradajkový pretlak a kokosovú smotanu. Pridáme asi dve čajové lyžičky kari korenia, koriander a osolíme.
6. Podlejeme trochou vody a necháme dusiť asi 15 min.
7. Na záver ešte môžeme dochutiť, podľa chuti: čili, soľ, citrón alebo trochu osladíme medom.
Čas prípravy: cca 30 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 1 cibuľu
- 1 hrnček (2 dl) jazmínovej ryže (píp. inej obilniny - napr. bulgur, pšeno, pohánku,...)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 väčšiu mrkvu
- 1 batat (sladký zemiak)
- 1 lyžičku nastrúhaného zázvoru
- 1 plechovku cíceru
- 1 plechovku paradajkového pretlaku
- 1 plechovku kokosového mlieka alebo kokosovú smotanu
- 2 lyžičky kari korenie (alebo 1/2 lyžičky koriandra, rasce, kurkumy a škorice)
- čili
- morskú/himalájsku soľ
Ako budeme postupovať?
1. Cibuľu nakrájame nadrobno.
2. Ryžu prepláchneme a polovicu cibuľky opražíme na oleji, potom pridáme ryžu a zalejeme rovnakým množstvom vody ako ryže. Necháme asi 15 minút dusiť.
3. Mrkvu a sladký zemiak nakrájame na malé kocky. Nastrúhame zázvor.
4. Vo väčšom hrnci zohrejeme olej, podusíme zvyšnú cibuľku, pridáme pokrájanú mrkvu, chvíľu dusíme.
5. Potom pridáme sladký zemiak, cícer, zázvor, paradajkový pretlak a kokosovú smotanu. Pridáme asi dve čajové lyžičky kari korenia, koriander a osolíme.
6. Podlejeme trochou vody a necháme dusiť asi 15 min.
7. Na záver ešte môžeme dochutiť, podľa chuti: čili, soľ, citrón alebo trochu osladíme medom.
Pomôcky
Bez pomôcok
Inštruktor
Nikol ChovancováYOGA
Namaste,
moje meno je Nikol a teším sa, že ťa môžem na týchto stránkach sprevádzať jogou . Okrem toho sa so mnou môžeš stretávať pravidelne každý rok od novembra do Vianoc aj v 40-dňovej výzve Harmónia tela a duše , ktorú mimo tohto obdobia nájdeš archivovanú medzi fit programami na stránke (nájdeš ich naspodku). Niečo o mne.
Od detstva som sa venovala rôznym druhom pohybu, najmä tancu, pri ktorom som cítila slobodu a radosť. Neskôr som cvičila aeróbne cvičenia a venovala sa zdravej výžive, až kým som nenatrafila na jogu.
V joge som našla všetko: radosť z pohybu, uvoľnenie tela a mysle, spojenie so sebou a odpovede na hlbšie otázky.
Joge sa aktívne venujem od roku 2008. Najväčšou odmenou je pre mňau učiť ľudí a vidieť ako robia pokroky a ako im joga pomáha zlepšiť kvalitu ich života.
Joga je pre mňa cestou k sebapoznaniu, vnútornej harmónii a zdravému fyzickému telu. Pomáha mi nahliadnuť do svojho vnútra a zároveň otvoriť srdce a myseľ k vonkajšiemu svetu. Vďaka nej je môj život krajší, lepší a plnohodnotnejší.
Viac info o mne a joge nájdete na mojej stránke nikolchovancova.sk Dosiahnuté vzdelanie: Inštruktor powerjogy, stupeň 1 a 2 – Powerjoga Akadémia Slovensko – lektori: Bc. Michaela Hluchová (SR), Václav Krejčík (ČR) Intenzívny odborný seminár Gravid jogy – lektor Ing. Dana Beierová (ČR)
Čítať viac