Aj čipsy môžu byť zdravé. Priprav si ich z cukety!

Tiež si rada pri telke pochrumkávaš? Zabudni na pražené kupované čipsy a priprav si doma vyrobené lupienky z nízkokalorickej cukety! Táto zeleninka detoxikuje telo, zvyšuje obranyschopnosť a podporuje trávenie. Parmezán jedlu dodá lahodnú chuť a ty si na nezdravé čipsy viac nespomenieš. A navyše, hotové ich máš behom pár minút. Pustíš sa do prípravy ešte dnes :-)?

Čo budeme potrebovať?

  • 1 cuketu
  • 2-3 PL parmezánu
  • 2 PL nadrobno nasekaných mandlí
  • himalájsku soľ
  • strúčik cesnaku
  • bazalku
  • 2 PL mlieka

Ako budeme postupovať?

1. Do misky si zmiešame parmezán, mandle, soľ, strúčik cesnaku a trocha bazalky.

2. Cuketu nakrájame na tenké kolieska. Do druhej misky si dáme mlieko.

3. Každé koliesko najprv namočíme do mlieka a potom obalíme v zmesi z parmezánu.

4. Kolieska poukladáme na plech, ešte trocha posolíme a posypeme parmezánom. Pečieme 20 minút pri 190 stupňoch.

fitshaker-blog-recept-cuketove-chipsy1

fitshaker-blog-recept-cuketove-chipsy2

fitshaker-blog-recept-cuketove-chipsy3

fitshaker-blog-recept-cuketove-chipsy4

Príjemné chrumkanie prajem :-).

 

Ďalších 8 receptov na zdravé chrumkanie nájdeš v tomto článku. Inšpiruj sa :-).

 

nová-kniha-blog-text2

Nela Juričová

Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.
Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 25/06/2016 a zaradený do kategórie: BezlepkovéNízkokalorickéReceptyVegetariánskeZdravé chrumkanie   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre