Čo budeme potrebovať?
(na 4 porcie)
- 500 g kuracích pŕs
- 2 vajíčka
- celozrnná strúhanku podľa potreby
- sezamové semiačka
- ¼ šálky medu
- ¼ šálky Tamari omáčky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL chilli omáčky
- korenie, soľ
Ako budeme postupovať?
1. Mäso si nakrájame na štvorčeky vo veľkosti, ktorú si určíme sami.
2. Pripravíme si dve misky. Do jednej nasypeme strúhanku a do druhej vymiešame vajíčka so soľou a korením.
3. Každý kúsok mäsa obalíme najprv vo vajíčku, potom v strúhanke. Obalené mäská poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
4. Pečieme 20 minút pri teplote 200 °C.
5. Kým sa nám bude mäsko piecť, urobíme si medovo-sójovú omáčku. Do malého hrnca si nalejeme med, Tamari omáčku, 3 strúčiky cesnaku, chilli a dochutíme soľou a korením. Omáčku privedieme do varu a pár minút povaríme za občasného miešania.
6. Upečené kuracie kúsky obalíme v uvarenej omáčke a posypeme sezamovými semiačkami.
7. Podávame so zeleninou a tvojim obľúbeným dressingom. Ja som zvolila dressing z cesnaku a bieleho jogurtu :-).
Ďalšie tipy na výbornú mäskovú večeru:
Plnený baklažán s kuracím mäskom
Rýchle kuracie prsíčka so zeleninou
Losos s karfiólovou kašou
Som študentka vysokej školy, ktorá má veľa záľub a jednou z nich je práve varenie. Varenie milujem, baví ma a napĺňa. Rada s jedlom experimentujem, skúšam nové recepty a následne ho fotím. V poslednej dobe sa obzvlášť venujem zdravým jedlám a zdravému životnému štýlu.