Čo budeme potrebovať na 1 porciu?
- ¾ hrnčeka ovsených vločiek (cca 100 g)
- 1 vajce
- 1 kypriaci prášok bez fosfátov
- soľ
- 1 strúčik cesnaku
- pár kvapiek olivového oleja (cca 5 ml)
- cca 20 g nastrúhaného 30% eidamu (alebo iný syr)
- 1 paradajku
- cca 3 ks malých sušených paradajok v oleji
- hrsť špenátu (cca 40 g)
Ako budeme postupovať?
1. Ovsené vločky zmiešame s kypriacim práškom, soľou, cesnakom a nakoniec pridáme vajíčko a pár kvapiek oleja.
2. Na plechu cesto vytvarujeme do primerane tenkej placky (aby sa nám nerozpadla) a dáme piecť na 15 minút pri 180 stupňoch.
3. Cesto vyberieme (pec nevypíname), naukladáme naň suroviny, aké chceme. Ja som zvolila syr, paradajky, sušené paradajky a špenát. Ty si však môžeš pripraviť vlastnú verziu.
4. Pizzu vložíme naspäť do rúry a pečieme 10 minút. Vyberieme a papáme :-).
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
633 kcal | 24 g | 70 g | 30 g | 13,5 g |
Tipy na ďalšie zdravé recepty:
Vynikajúci plnený baklažán
Zapekaný ružičkový kel so zeleninou
Stredomorská frittata s bylinkami
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.