Čo budeme potrebovať na plech s rozmermi 28x40 cm?
Na cesto:
- 2 vajíčka
- 8 PL špaldovej múky
- 1 hrnček kvalitného mlieka
- ½ hrnčeka medu
- 1 PL kakaa
- ½ kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
Na krém:
- 200 g neochutenej Lučiny
- 2 hrnčeky šľahačkovej smotany
- 2 ČL želatiny
- 3 PL medu
- 80 ml vody
Ako budeme postupovať?
1. Vajíčka zmixujeme s medom, pridáme mlieko, múku, prášok do pečiva a nakoniec kakao. Všetko mixérom poriadne zmiešame.
2. Vznikne nám cesto, ktoré vylejeme rovnomerne na celú plochu plechu a dáme piecť na 20 minút pri 180 stupňoch.
3. Do vody dáme lyžičky želatiny a lyžice medu a privedieme do varu na 3 minúty. Necháme mierne vychladnúť, aby sme mohli pridať lučinu a vyšľahanú šľahačku. Pozor, želatína nemôže byť úplne vychladnutá, lebo do nej lučinu so šľahačkou ťažko primiešame.
4. Následne pridáme lúčinu a vyšľahanú šľahačku a poriadne zmiešame. Krém necháme úplne vychladnúť a stuhnúť.
5. Upečené cesto narezežeme na obdĺžničky a keď je krém dostatočne stuhnutý, natrieme na polovicu obdĺžnikov. Druhou polkou prikryjeme krém. Rezy ešte odložíme do chladničky, aby poriadne stuhli.
Ďalšie tipy na zdravšiu desiatu:
Kokosové cookies za pár minút
Voňavé domáce makovky
Božské RAW guľky
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.