Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 3 ks menšej cvikle
- ½ zeleru
- 50 g mäkkého kozieho syra
- 1 hrsť vlašských orechov
- 1 ks mladej cibuľky
- 2 PL olivového oleja
- himalájsku soľ
Na dressing:
- 2 PL medu
- 1 PL umeoctu (kúpiš ho v predajni so zdravou stravou)
Ako budeme postupovať ?
1. Do hrnca si nalejeme vodu, necháme ju zovrieť a vložíme do nej na 20 minút cviklu, aby sa lepšie šúpala. Cviklu potom vyberieme a necháme vyhladnúť. Spolu s zelerom ju ošúpeme a nakrájame na menšie kocky.
2. Vložíme do zapekacej misky, ochutíme soľou, pokvapkáme olivovým olejom a spolu dobre premiešame. Takto pripravenú cviklu s zelerom dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 45 minút pri teplote 200 stupňov. Cviklu občas skontrolujeme a premiešame.
3. Vlašské orechy roztlačíme v dlani na menšie kúsky a chvíľu opečieme na suchej panvici. Z medu a umeoctu si v miske vymiešame dressing. Kozí syr nakrájame na menšie kúsky a zelenú časť mladej cibuľky nakrájame na kolieska.
4. Keď je cvikla upečená, naservírujeme ju na tanier, posypeme kozím syrom, orechmi, cibuľkou a pokvapkáme pripraveným dressingom.
Výživové hodnoty 1 porcia:
Kalorická hodnota kj-kcal | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
1241 kj- 295 kcal | 18,7 g | 19,7 g | 9,31 g |
Zapekaná cuketa s olivami a parmezánom
Bulgur s baklažánom a paradajkami
Brokolicovo-pohánkové palacinky
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.