Fitness a raw recepty ma na Facebooku a Instagrame bombardovali už dlhšie a tak som sa konečne aj napriek môjmu kuchynskému antitalentu a lenivosti odhodlala niečo vyskúšať. Upiekla som svoje prvé muffiny, z ktorých ma nemuselo hrýzť svedomie. Opojená ich úspechom som vykúpila obchod s organickými a bio potravinami a stala som sa závislou na varení, pečení a príprave fit jedál, objavovaní nových receptov, vytváraní vlastných. Aj keď som mala vždy strašne veľa práce, čas na moje zdravie sa odrazu našiel. Výsledok? Cítim sa tak dobre ako nikdy. Cíťte sa aj vy! :-)
Čo potrebujeme na prípravu?
- 2 porcie -
- ½ šálky quinoa,
- 1 šálku mandľového mlieka (príp. iného),
- 1 šálku malín (v zime používam mrazené),
- ½ šálky plátkov mandlí,
- škoricu (podľa chuti),
- 1 banán (voliteľné).
Ako na to?
1. Quinou prepláchneme v sitku vodou a dáme variť spolu s mandľovým mliekom.
2. Po zovretí dáme na menší plyn a varíme cca 10-15 minút s občasným miešaním, až kým quinoa nevypije mandľové mlieko.
3. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a zamiešame (ak používate mrazené maliny, je dobré pridať najskôr tie a dobre zamiešať – teplá quinoa sa ochladí na ideálnu teplotu a maliny sa rozmrazia).
- Ráno mi nezaberie veľa času. Dám variť quinou, popri tom sa chystám do práce. Vždy si spravím dve porcie, jednu si odložím do chladničky na ďalšie ráno (ovocie tým pádom pridávam až na druhý deň).
- Môžem si kedykoľvek spraviť “upgrade” podľa chuti.
- Zasýti viac ako moja predošlá raňajková klasika - vločky s jablkami :-).
Dobrú chuť vám želá Lenka
Som závislá na cvičení, varení, pečení a príprave fit jedál. A veľmi rada budem túto závislosť zdielať s vami :-)