Zdravá jablková štrúdľa ako od babičky

Och, tá vôňa jabĺk a škorice je jednoducho úžasná. Jablková štrúdľa je neodolateľnou súčasťou jesene. Kedy inokedy sa viac hodí toto harmonické spojenie jabĺčok a škorice ako teraz? Samozrejme, nikto nevie piecť jablkové štrúdle lepšie ako naše babky, no kto ich vie piecť najzdravšie? No predsa my! A trúfam si povedať, že s týmto receptom im môžete bez obáv konkurovať. Nepoužijeme cukor ani bielu múku. A predsa si upečieme dezert, ktorý ulahodí celej rodine. Tak šup do prípravy :-).

Čo budeme potrebovať?

  • 350 g špaldovej celozrnnej múky
  • 150 ml plnotučného mlieka
  •  7 stredne veľkých jabĺk
  •  ½ droždia
  •  3 lyžice medu
  •  škoricu

Ako na to?

1. Do 150 ml teplého mlieka nadrobíme 1/2 droždia a necháme odstáť 10 minút, vznikne nám kvások. Zmiešame ho s múkou. Cesto necháme vykysnúť.

2. Ošupeme a nastrúhame jablká. Pridáme do nich lyžicu medu, lyžičku škorice a premiešame.

3. Vykysnuté cesto si rovnomerne rozvaľkáme do obdĺžnika a potrieme lyžicou medu. Vysypeme a rovnomerne rozložíme postrúhané jablká a posypeme čajovou lyžičkou škorice.

4. Ešte na záver potrieme jablká lyžicou medu a cesto pomaly zatočíme a dáme na plech. Pečieme pri 190 stupňoch cca 45 minút.

fitshaker_blog_celozrnna_jablkova_strudla1
fitshaker_blog_celozrnna_jablkova_strudla2

fitshaker_blog_celozrnna_jablkova_strudla3

fitshaker_blog_celozrnna_jablskova_strudla4

Tramta-ra-dáá! Štrúdľa je na svete a ešte aká. Dobrú chuť prajem :-).

 

Ďalšie tradičné dezerty na zdravý spôsob:

Makový závin zdravšie

Zdravá bábovka bez výčitiek

Babičkine špaldové buchty

Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 07/10/2015 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre