Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zdravá jablková štrúdľa ako od babičky

jablkový koláč
Och, tá vôňa jabĺk a škorice je jednoducho úžasná. Jablková štrúdľa je neodolateľnou súčasťou jesene. Kedy inokedy sa viac hodí toto harmonické spojenie jabĺčok a škorice ako teraz? Samozrejme, nikto nevie piecť jablkové štrúdle lepšie ako naše babky, no kto ich vie piecť najzdravšie? No predsa my! A trúfam si povedať, že s týmto receptom im môžete bez obáv konkurovať. Nepoužijeme cukor ani bielu múku. A predsa si upečieme dezert, ktorý ulahodí celej rodine. Tak šup do prípravy :-).
Čo budeme potrebovať?

  • 350 g špaldovej celozrnnej múky

  • 150 ml plnotučného mlieka

  •  7 stredne veľkých jabĺk

  •  ½ droždia

  •  3 lyžice medu

  •  škoricu


Ako na to?
1. Do 150 ml teplého mlieka nadrobíme 1/2 droždia a necháme odstáť 10 minút, vznikne nám kvások. Zmiešame ho s múkou. Cesto necháme vykysnúť.
2. Ošupeme a nastrúhame jablká. Pridáme do nich lyžicu medu, lyžičku škorice a premiešame.
3. Vykysnuté cesto si rovnomerne rozvaľkáme do obdĺžnika a potrieme lyžicou medu. Vysypeme a rovnomerne rozložíme postrúhané jablká a posypeme čajovou lyžičkou škorice.
4. Ešte na záver potrieme jablká lyžicou medu a cesto pomaly zatočíme a dáme na plech. Pečieme pri 190 stupňoch cca 45 minút.
fitshaker_blog_celozrnna_jablkova_strudla1
 
fitshaker_blog_celozrnna_jablkova_strudla2
 
fitshaker_blog_celozrnna_jablkova_strudla3
 
fitshaker_blog_celozrnna_jablskova_strudla4
Tramta-ra-dáá! Štrúdľa je na svete a ešte aká. Dobrú chuť prajem :-).
Ďalšie tradičné dezerty na zdravý spôsob:
Makový závin zdravšie
Zdravá bábovka bez výčitiek
Babičkine špaldové buchty
Nela Juričová
Redaktor vo Fitshaker

Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.