
A je tu najstrašidelnejšie obdobie roka (nie, nemáme na mysli január, keď treba zhadzovať vianočné a novoročné kilečká ;-) ), ale HALLOWEEN. Aj ty rozmýšľaš, čím chutným prekvapiť (vystrašiť :-) ) svojich najbližších? Nechaj sa inšpirovať našimi halloweenskymi receptami :-). Čo je na nich skvelé, urobiť si ich môžeš nielen na Halloween, ale kedykoľvek počas roka.
STRAŠIDELNÉ GULE
Čo potrebujeme na cca 15 kusov?
Ako na to?
P.S. Ideálne pre všetky maškrtné jazýčky ako rýchly zdravý snack.
STRAŠIDELNÉ GULE
Čo potrebujeme na cca 15 kusov?
- 1 šálku ovsených vločiek,
- ½ šálky strúhaného kokosu,
- ½ šálky ľanových semienok,
- 5 lyžíc arašidového masla,
- 3 lyžice medu,
- ¼ šálky čokoládových kúskov,
- voliteľnú ingredienciu: za hrsť hrozienok, alebo nasekaných orechov.
Ako na to?
- Zmiešame všetky ingrediencie a dáme na cca 10 minút do chladničky, aby sa nám jednoduchšie tvarovali guličky.
- Vytvarujeme guličky, ktoré obalíme v čokoláde. My sme použili na prípravu čokolády karobový extra tmavý prášok, kokosový olej a med. Môžete použiť aj kakao, alebo čokoládu s vysokým % kakaa.
- Na záver dáme guličky ešte do chladničky, pozapichujeme do nich špáradlá s duchmi, či inými strašidlo- motívmi a hotovo :-).
P.S. Ideálne pre všetky maškrtné jazýčky ako rýchly zdravý snack.

NETOPIERE Z PODSVETIA OPUSTENÝCH FITNESS CENTIER
Čo potrebujeme?
Ako na to?
Halloweenske vykrajovačky sme kúpili v Tescome, ale určite ich dostať aj v iných domácich potrebách. Príp. ak ste na žiadne takéto vykrajovačky nenatrafili, použite vianočné a napečte si vianočné perníčky. Sú naozaj vynikajúce :-).
Čo potrebujeme?
- 1 a ½ šálky špaldovej hladkej múky,
- 2 štipky soli (ideálne himalájskej, alebo morskej),
- nastrúhanú citrónovú kôru z polovice menšieho citróna (bio kvality),
- 110 g masla (3/4 z klasického balenia),
- ½ šálky cukru (hnedého, alebo z kokosových kvetov),
- 1 menšie vajíčko.
Ako na to?
- Zmiešame múku so soľou a citrónovou kôrou.
- Zmiešame maslo s cukrom.
- Pridáme jedno vajíčko a miešame.
- Sypkú a tuhú zmes zmiešame dokopy, dáme na papier na pečenie a necháme cca ½ hodinu odpočívať.
- Cesto položíme na papier na pečenie a prikryjeme ho ďalším kusom papiera. Rozvaľkáme.
- Rozvaľkané cesto na rovnakú hrúbku vykrajujeme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na cca 10 minút.
- Po vychladnutí obaľujeme v tmavej poleve napr. z karobového prášku.
Halloweenske vykrajovačky sme kúpili v Tescome, ale určite ich dostať aj v iných domácich potrebách. Príp. ak ste na žiadne takéto vykrajovačky nenatrafili, použite vianočné a napečte si vianočné perníčky. Sú naozaj vynikajúce :-).


CHRUMKAVÉ PAVÚČIKY Z NEPOUŽÍVANÝCH POSILŇOVACÍCH STROJOV (že aj ty máš jeden starý rotoped v kúte? :-)
Čo potrebujeme?
Ako na to?
Z olív tvarujeme pavúčikov. A to tak, že olivu prerežeme na polovicu. Z jeden polovice urobíme telo a z druhej nožičky. Nátierku si volíme podľa chuti, my sme zvolili bryndzu.
Čo potrebujeme?
- čierne olivy (ideálne bez kôstok),
- nátierka podľa vlastného výberu.
Ako na to?
Z olív tvarujeme pavúčikov. A to tak, že olivu prerežeme na polovicu. Z jeden polovice urobíme telo a z druhej nožičky. Nátierku si volíme podľa chuti, my sme zvolili bryndzu.

Pre inšpiráciu ešte zopár "dobrôtok":
Jednohubky s kvapkou lahodnej krvičky (použili sme chilli omáčku) :-).
Jednohubky s kvapkou lahodnej krvičky (použili sme chilli omáčku) :-).

Bosorkine prstíky:

Na záver nám nezostáva nič iné, len Ti popriať príjemné prežitie sviatkov. Ale nezabúdaj. Dušičky a sviatok všetkých svätých je v prvom rade obdobím, keď spomíname na svojich blízkych, ktorí už nie sú medzi nami. Stráv ho preto so svojou rodinou, lebo rodina je ten najväčší poklad, ktorý máš.
Dopĺňame sa celý život. A niekedy sa nám to podarí aj pri písaní článkov. Každý prihodí niečo a článok ako tento je na svete :-)
Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.