Urob si Halloween párty! 3 skvelé recepty nielen na túto príležitosť

A je tu najstrašidelnejšie obdobie roka (nie, nemáme na mysli január, keď treba zhadzovať vianočné a novoročné kilečká ;-) ), ale HALLOWEEN. Aj ty rozmýšľaš, čím chutným prekvapiť (vystrašiť :-) ) svojich najbližších? Nechaj sa inšpirovať našimi halloweenskymi receptami :-). Čo je na nich skvelé, urobiť si ich môžeš nielen na Halloween, ale kedykoľvek počas roka.

STRAŠIDELNÉ GULE

Čo potrebujeme na cca 15 kusov?

  • 1 šálku ovsených vločiek,
  • ½ šálky strúhaného kokosu,
  • ½ šálky ľanových semienok,
  • 5 lyžíc arašidového masla,
  • 3 lyžice medu,
  • ¼ šálky čokoládových kúskov,
  • voliteľnú ingredienciu: za hrsť hrozienok, alebo nasekaných orechov.

Ako na to?

  1. Zmiešame všetky ingrediencie a dáme na cca 10 minút do chladničky, aby sa nám jednoduchšie tvarovali guličky.
  2. Vytvarujeme guličky, ktoré obalíme v čokoláde. My sme použili na prípravu čokolády karobový extra tmavý prášok, kokosový olej a med. Môžete použiť aj kakao, alebo čokoládu s vysokým % kakaa.
  3. Na záver dáme guličky ešte do chladničky, pozapichujeme do nich špáradlá s duchmi, či inými strašidlo- motívmi a hotovo :-).

P.S. Ideálne pre všetky maškrtné jazýčky ako rýchly zdravý snack.

fitshaker-blog-halloweenske-recepty-gule

NETOPIERE Z PODSVETIA OPUSTENÝCH FITNESS CENTIER

Čo potrebujeme?

  • 1 a ½ šálky špaldovej hladkej múky,
  • 2 štipky soli (ideálne himalájskej, alebo morskej),
  • nastrúhanú citrónovú kôru z polovice menšieho citróna (bio kvality),
  • 110 g masla (3/4 z klasického balenia),
  • ½ šálky cukru (hnedého, alebo z kokosových kvetov),
  • 1 menšie vajíčko.

Ako na to?

  1. Zmiešame múku so soľou a citrónovou kôrou.
  2. Zmiešame maslo s cukrom.
  3. Pridáme jedno vajíčko a miešame.
  4. Sypkú a tuhú zmes zmiešame dokopy, dáme na papier na pečenie a necháme cca ½ hodinu odpočívať.
  5. Cesto položíme na papier na pečenie a prikryjeme ho ďalším kusom papiera. Rozvaľkáme.
  6. Rozvaľkané cesto na rovnakú hrúbku vykrajujeme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na cca 10 minút.
  7. Po vychladnutí obaľujeme v tmavej poleve napr. z karobového prášku.

Halloweenske vykrajovačky sme kúpili v Tescome, ale určite ich dostať aj v iných domácich potrebách. Príp. ak ste na žiadne takéto vykrajovačky nenatrafili, použite vianočné a napečte si vianočné perníčky. Sú naozaj vynikajúce :-).

fitshaker-blog-halloweenske-recepty-priprava-netopierikov

fitshaker-blog-halloweenske-recepty-netopiere

 

CHRUMKAVÉ PAVÚČIKY Z NEPOUŽÍVANÝCH POSILŇOVACÍCH STROJOV (že aj ty máš jeden starý rotoped v kúte? :-)

Čo potrebujeme?

  • čierne olivy (ideálne bez kôstok),
  • nátierka podľa vlastného výberu.

Ako na to?

Z olív tvarujeme pavúčikov. A to tak, že olivu prerežeme na polovicu. Z jeden polovice urobíme telo a z druhej nožičky. Nátierku si volíme podľa chuti, my sme zvolili bryndzu.

fitshaker-blog-halloweenske-recepty-pavuciky

Pre inšpiráciu ešte zopár “dobrôtok”:

Jednohubky s kvapkou lahodnej krvičky (použili sme chilli omáčku) :-).

fitshaker-blog-halloweenske-recepty-kvapocky-krvi

Bosorkine prstíky:

fitshaker-blog-recepty-halloween-prsty

Na záver nám nezostáva nič iné, len Ti popriať príjemné prežitie sviatkov. Ale nezabúdaj. Dušičky a sviatok všetkých svätých je v prvom rade obdobím, keď spomíname na svojich blízkych, ktorí už nie sú medzi nami. Stráv ho preto so svojou rodinou, lebo rodina je ten najväčší poklad, ktorý máš.

Lucia a Peter Švaraloví

Článok bol pridaný dňa 30/10/2014 a zaradený do kategórie: ReceptyZdravé chrumkanie   |   Autor: Lucia a Peter Švaraloví

Komentáre